Klaar voor het nieuwe jaar: 5 online video trends voor 2017

logo
door: Guido 22-12-2016| Leestijd: 5 minuten| Categorie: Video

Content marketing heeft een centrale plaats bemachtigd binnen de marketingmix van praktisch iedere succesvolle onderneming. De markt verzadigt, waardoor creativiteit nodig is om voldoende onderscheidend te zijn. Deze 5 online video trends voor 2017 hebben de potentie in zich Click-Trough-Rates (CTR’s / doorklikratio’s) te verhogen met 200 tot 300%.

Ontdek het potentieel van goede video content marketing en profiteer van een 80% hogere conversie. Video heeft de toekomst, omdat het meer zegt dan een foto, die al meer zegt dan 1.000 woorden. We zetten de 5 belangrijkste video marketing trends voor 2017 op een rij, zodat je klaar bent voor het nieuwe jaar.

Klaar voor het nieuwe jaar: 5 online video trends voor 2017

Terugblik op 2016

In 2015 voorspelden we al dat het kijkgedrag op internet zou veranderen. Video zou op de verschillende sociale mediakanalen een meer belangrijke rol gaan innemen. We voorspelden in ons videoblog van december 2015 al dat video-advertenties beter zouden gaan renderen, mede omdat video persoonlijker en goedkoper zou worden.

Die voorspellingen zijn in 2016 inderdaad uitgekomen. Vandaar dat we het dit jaar nog eens dunnetjes overdoen, nu met de voorspellingen voor 2017.

Feiten en cijfers

Video marketing groeit als kool, waardoor het met dit tempo in 2020 zo’n 5 miljoen jaar zou duren om als individu de maandelijkse productie aan video te bekijken. Het is van essentieel belang om op te vallen met online video, iets waarbij de trends voor 2017 goed kunnen helpen. Live video via Facebook is YouTube op dat vlak bijvoorbeeld al voorbij en het is verdere personalisatie die een sleutel lijkt te vormen tot succes.

Statistieken van HubSpot.com laten zien dat video’s de CTR met 200 tot 300% kunnen verhogen en dat de conversie toeneemt met 80%. Na het kijken van een video gaat 64% van de klanten over tot aankoop.

YouTube ziet jaarlijks een stijging van 100% van het aantal mobiel afgespeelde video’s, wat aangeeft dat met name het mobiele bereik van social mediakanalen enorme potentie biedt.

Navraag bij 25 experts in content marketing wijst uit dat live video, meer visuele content, interactieve content, virtual reality en gepersonaliseerde content de belangrijkste trends zullen vormen.

Binnen video content marketing zal virtual reality een steeds grotere rol gaan spelen.

Top 5 online video trends voor 2017

Een analyse van verschillende voorspellingen door specialisten in online video duidt op de volgende top 5 met online video trends voor 2017:

  1. Meer aandacht voor commerciële live video’s
  2. Commerciële toepassing van Virtual Reality (VR)
  3. Video integratie in commerciële e-mails
  4. Video integratie in webdesigns
  5. Meer ruimte voor mobiele video op smartphones en tablets

Lees snel door voor de uitleg per trend.

1. Meer aandacht voor commerciële live video’s

De videotrends voor 2017 wijzen allereerst uit dat er meer aandacht zal komen voor commerciële live video’s. Facebook Live is de live-functionaliteit van YouTube qua aantal video’s en volgers al voorbijgestreefd. Ook apps als Snapchat, Periscope en Meerkat dragen hier sterk aan bij.

Live video zal in 2017 steeds vaker vooraf worden gepromoot en worden aangekondigd bij een brede doelgroep, zodat deze direct kan inschakelen. Live video biedt de mogelijkheid specifieke videocontent te delen en de doelgroep te betrekken bij een bijzondere ervaring.

2. Commerciële toepassing van Virtual Reality (VR)

Video content marketing zal bovendien Virtual Reality omarmen. De techniek is al een aantal jaren beschikbaar, maar lijkt inmiddels voldoende volwassen voor mogelijkheden op het gebied van infotainment.

We wennen in 2017 aan het dragen van een VR-bril, mede dankzij de inzet door Samsung bij hun smartphone en Sony bij de PlayStation 4. Videocontent komt dankzij de VR-bril tot leven bij gebruikers, waardoor je de kans hebt een unieke ervaring te creëren.

3. Video integratie in commerciële e-mails

De derde online video trend voor 2017 combineert het gebruik van video met de aloude (en nog altijd essentiële) e-mailmarketing. Video’s bieden de mogelijkheid e-mails kort te houden en toch een veelomvattende boodschap over te brengen.

E-mail biedt de kans online video bij een brede doelgroep onder de aandacht te brengen en daarmee een informatieve en prettige gebruikerservaring te creëren.

Online video zal steeds meer in e-mails worden opgenomen als marketingmiddel.

4. Video integratie in webdesigns

Ook steeds meer webdesigns omarmen video, bijvoorbeeld door middel van een wallpaper video op de homepage. De video speelt direct af na het laden van de website en grijpt daarmee de aandacht van de bezoeker.

Dit helpt de bounce-rate van de website sterk te verlagen door bij te dragen aan de website-ervaring van de bezoeker.

5. Meer ruimte voor mobiele video op smartphones en tablets

De vijfde online video trend voor 2017 geeft aan dat we video tevens omarmen op onze smartphones en tablets. Onderzoek van GfK-Nederland toont aan dat de mobiele apparaten volwassen zijn geworden.

Databundels bieden voldoende capaciteit om live video te streamen en video content op websites en in e-mails ook onderweg te bekijken.

Zo zet jij de kracht van online video in

Jij wilt met jouw website natuurlijk meetbaar resultaat boeken. Online video vormt op basis van de trends voor 2017 een essentieel onderdeel. Video marketing is ontzettend waardevol, mits je dit op de juiste wijze en meetbaar integreert.

Benieuwd hoe je de kracht van online video volledig kunt benutten? Ontdek het volledige potentieel met onze bruikbare tips.

Benut jij deze enorme kracht van online video al optimaal?
logo
Over: Guido

Guido heeft een voorliefde voor WordPress en video. Logisch dat video’s over WordPress hem helemaal enthousiast maken. Hij schrijft, filmt, monteert en is daarnaast de vraagbaak voor de mensen van de Hosting2GO Helpdesk.