Anti-spam filter: Schone inbox met Barracuda en BlackIP

logo
door: Patrick 01-12-2016| Leestijd: 3 minuten| Categorie: E-mail

Er komt veel spam mail binnen in mailboxen, iets wat je met een Barracuda spam filter goed kunt tegengaan. Al die ongewenste berichten die je ontvangt worden natuurlijk eerst verzonden, voordat ze bij jou terecht komen. Een goede anti-spam maatregel begint dan ook bij het filteren van alle e-mail die vanaf ons platform wordt verzonden. Die vonden we via BlackIP.

De samenwerking met BlackIP en Barracuda draagt bij aan het terugdringen van de vele spammails en is één van onze anti-spam activiteiten. “Al eerder hielpen zij ons met een anti-spam filter voor de inkomende mail.

Daarnaast wilden we alle uitgaande mail van onze klanten van een filter voorzien. Dat houdt nogal wat in, want we hebben het over 100.000 klanten, die allemaal e-mails versturen”, aldus Patrick van der Linden, algemeen manager van Hosting2GO.

Patrick aan het werk met het assembleren van nieuwe emailservers. In combinatie met Barracuda gaan ze spam tegen.

Bewezen Barracuda techniek maakt inbox schoon

Spam voorkomen en bestrijden is nog niet zo makkelijk. Toch slaagt Barracuda er al jaren in om de ongewenste spam snel te verwijderen. Met de kennis van BlackIP over de do’s en dont’s rondom de spam filters van Barracuda en onze eigen ervaring, hebben we ons mailplatform verder kunnen verbeteren.

Patrick: “We willen 100% zeker zijn dat een oplossing werkt. Dat betekent dat we niet per se gaan voor de goedkoopste oplossing, maar een oplossing op basis van bewezen technologie die ons de gewenste functionaliteit biedt. Voor ons werkt de combinatie BlackIP en Barracuda uitstekend. Om bij calamiteiten snel en accuraat te kunnen ingrijpen hebben we daarnaast altijd reserve Barracuda hardware op de plank liggen om een storing direct het hoofd te kunnen bieden. Continuïteit bieden is een belangrijke waarde in onze dienstverlening.”

Anti-spam cluster in eigen beheer

Voor de uitgaande mail hebben we een cluster ingericht, waarin een apparaat dat storing heeft direct wordt overgenomen door anderen. “Veel organisaties kiezen voor een cloudoplossing, maar wij gaven de voorkeur aan een oplossing volledig in eigen beheer. Hierdoor hebben we altijd inzicht in wat er gebeurt en kunnen we snel schakelen als het mis gaat. We willen daarin niet afhankelijk zijn van een derde partij, maar onze klanten zelf direct een antwoord kunnen geven”, legt Patrick uit.

Jouw uitgaande mail nog beter afgeleverd

Het grootste voordeel van het inrichten van het Barracuda-netwerk voor het filteren van uitgaande e-mail, is dat deze minder snel op blacklists terecht komt. Je wilt als klant natuurlijk wel dat jouw verstuurde mail daadwerkelijk aankomt bij degene voor wie deze bestemd is.

Stop ongewenste mail. Met het Barracuda anti-spam filter houd je een schone inbox.

Patrick laat weten dat er altijd al controle op de uitgaande mail was, maar die bleek uiteindelijk niet meer genoeg. “Vanaf een bepaald moment zagen we een omslag in de ontwikkeling van uitgaande spam. Het werd voor ons moeilijker te detecteren, terwijl het juist afleveren van e-mail heel belangrijk is voor onze klanten. Door onze eerdere ervaring met Barracuda-technologie voor de inkomende spam, kozen we nu voor deze oplossing.”

Al onze contacten lopen via BlackIP, omdat zij bekend zijn in de markt met dit product en veel kennis hebben. “Als we vragen hebben, krijgen we direct een antwoord. Onze klanten merken ook direct de positieve gevolgen van de nieuwe oplossing: de uitgaande mail wordt minder snel geblacklist, en dat is precies wat we voor ogen hadden.”

Dring inkomende spam in jouw mailbox terug

Het is een veelgehoorde klacht, de toename van het aantal spammails in de inbox van je e-mail. Hosting2GO zorgt met het Barracuda Spamfilter van BlackIP voor een zogenaamde goede ‘deliverability’ van de e-mails van meer dan 100.000 klanten. Tegelijk pakken we die vervelende ongewenste spam hard aan!

Het activeren van het Barracuda spam filter op jouw hostingpakket voor inkomende mail is echter geen overbodige luxe. Dit filter voor inkomende mail brengt direct de rust terug in je mailbox.

Pak spammails succesvol aan het het Hosting2GO Spamfilter
logo
Over: Patrick

Patrick is altijd op zoek naar mooie technische oplossingen. Zo maakt hij ingewikkelde processen gemakkelijker voor onze klanten. Fotografie is helemaal zijn ding, dus ook voor vragen over objectieven en flitsers kun je bij hem terecht.