De beste webhosting: let goed op deze 8 eigenschappen

logo
door: Richard 25-05-2017| Leestijd: 5 minuten| Categorie: Webhosting

De beste hosting sluit naadloos aan op het type website dat je hebt en de manier waarop je die wilt gaan gebruiken. Dat klinkt behoorlijk abstract en vaag, dus hoe kun je de beste webhosting kiezen? We zetten de 8 eigenschappen op een rij waaraan je goede webhosting herkent. Dit is specifiek toegespitst op wat jij nodig hebt vanuit de manier waarop je de website of webshop wilt gaan gebruiken.

De 8 eigenschappen voor goede webhosting

Goede webhosting is niet zomaar goedkope webhosting. In plaats daarvan onderscheiden we 8 eigenschappen waaraan je een goede keuze kunt herkennen:

  1. Dataverkeer
  2. Schijfruimte
  3. Klantenservice
  4. Prijs
  5. Controle
  6. Veiligheid
  7. Snelheid
  8. Uptime

Het is van belang dat het pakket voor jouw webhosting mogelijkheden biedt voor voldoende dataverkeer en schijfruimte. De klantenservice dient vlot en goed bereikbaar te zijn en de prijs voor het pakket mag niet te hoog liggen. Je hebt natuurlijk zelf voldoende controle en de veiligheid is gewaarborgd te zijn. Tenslotte heb je het meest aan een snelle website met een hoge uptime.

1. Dataverkeer

Het dataverkeer staat voor alle uitwisseling van pagina’s op jouw website en de onderdelen daarvan (bestanden op de server) met de bezoekers die deze oproepen. Des te groter het aantal bezoekers op je website en des te groter het aantal pagina’s dat zij bezoeken, des te groter ook de hoeveelheid dataverkeer die je verbruikt.

Bij Hosting2GO is de limiet voor dataverkeer vervallen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je af en toe teveel dataverkeer verbruikt. Ga je aanhoudend over die limiet heen, dan ben je wel gebonden aan onze Fair Use Policy. In de praktijk komt dit neer op een verbruik van 3 x 75 GB aan dataverkeer per maand. Bij een gemiddelde grootte van 500 KB per pagina, betekent dit dat je maandelijks zonder problemen zo’n 150.000 – 450.000 weergegeven pagina’s kunt verwerken.

Start je een blog of een webshop met grote productfoto’s? Dan zijn de pagina’s groter en verbruik je meer dataverkeer.

2. Schijfruimte

De schijfruimte op de server gebruik je om de bestanden van je website op te slaan. Het kan gaan om de HTML- en PHP-bestanden van je website, net als om de installatie van WordPress of een ander CMS, uiteraard inclusief de databases met artikelen.

Je hebt bij Hosting2GO standaard 7.500 MB schijfruimte tot je beschikking, ruim voldoende voor een gemiddelde website of webshop. Publiceer je grote foto’s of wil je zelf video’s plaatsen? Houd er dan rekening mee dat je mogelijk meer schijfruimte nodig hebt.

Ook in dat geval is het verstandig om gebruik te maken van Premium Webhosting, omdat je dan opnieuw op basis van een Fair Use Policy onbeperkt gebruik kunt maken van schijfruimte op de servers.

Je type en grootte van jouw website bepaalt de hoeveelheid ruimte op de harde schijf die je nodig hebt bij goede webhosting.

3. Klantenservice

De beste webhosting vormt pas een goede keuze wanneer je bovendien kunt rekenen op een fijne en vooral snelle service. Vooral wanneer je niet zoveel technische kennis hebt of je daar niet te veel tijd in kunt steken, dan is een goede helpdesk van grote toegevoegde waarde.

Benieuwd of de goedkope webhosting een goede keuze vormt? Check dan bijvoorbeeld in hoeverre de klantenservice proactief informatie verstrekt, je er zelf de controle hebt vanuit een Control Panel en of je er antwoorden kunt vinden op de veel gestelde vragen.

Verder kun je een willekeurige vraag aan de klantenservice stellen. We gebruiken bij Hosting2GO een snel ticketsysteem, op basis waarvan onze specialisten meteen voor je aan de slag gaan.

4. Prijs

Het zou niet de belangrijkste overweging moeten zijn, maar goedkope webhosting is natuurlijk wel degelijk aantrekkelijk. Kijk daarom goed naar de prijs per maand en de prijs per jaar.

Check de prijs per jaar voor webhosting en controleer bovendien welke extra’s er inbegrepen zijn. Ga bijvoorbeeld na of een SSL-Certificaat is inbegrepen, eventuele web applicaties en een Sitebuilder. Bij Hosting2GO hebben we complete pakket voor webhosting waarmee je direct aan de slag kunt.

5. Controle

Bij de beste webhosting heb je de volledige controle over jouw website en kun je zelf belangrijke gegevens aanpassen. Op die manier houd je de touwtjes in handen en ben je niet afhankelijk van (dure) specialisten.

Controleer of je gebruik kunt maken van een betrouwbaar Control Panel, van waaruit je de website kunt beheren en je de gegevens in kunt zien of eventueel aan kunt passen. Het gaat dan bijvoorbeeld om de installatie van een CMS zoals WordPress, de DNS-gegevens, het databasebeheer, e-mailadressen aanmaken en beheren en de bestanden die je uploadt naar de server.

Met het Control Panel beheer jij de door jou gekozen webhosting op ieder apparaat.

6. Veiligheid

Op het gebied van veiligheid biedt de beste webhosting je belangrijke ondersteuning vanuit de hostingprovider. Tegelijkertijd kun je zelf een aantal maatregelen nemen. Goede webhosting beschermt je bijvoorbeeld tegen hacking. Op die manier krijgen hackers niet zomaar de kans om in te breken in je website of die zelfs over te nemen.

Bij Hosting2GO zorgen we er onder meer met ModSecurity voor dat je beschermd bent tegen brute force aanvallen en andere hackpogingen van buitenaf. Hier voegen we bij Premium Webhosting gratis een SSL Certificaat aan toe, zodat bezoekers hun gegevens veilig kunnen invoeren en zonder problemen naar je kunnen versturen. De standaard Webhosting kun je natuurlijk ook voorzien van SSL.

7. Snelheid

De beste webhosting zorgt voor een korte laadtijd van je website, zodat je bezoekers een prettige en gebruiksvriendelijke ervaring kunt bieden. Onderzoek toont aan dat bezoekers al binnen een paar seconden vertrekken, waardoor het van belang is om er met de webhosting voor te zorgen dat de webpagina meteen beschikbaar is.

8. Uptime

Tenslotte kenmerkt de beste webhosting zich door een uitstekende uptime. Dit staat voor de tijd dat de website online is, ten opzichte van de tijd waarin die niet beschikbaar is. Een uptime van 99,99% of meer garandeert je dat jouw website eigenlijk altijd beschikbaar is. Hierdoor kunnen bezoekers daar 24 uur per dag, 7 dagen per week naartoe surfen om je diensten te bekijken, door producten kunnen bladeren of contact op nemen.

Ook goedkope webhosting moet een hoge uptime hebben. Daarom werken bij alleen met de meest betrouwbare webservers.

logo
Over: Richard

Richard is een gestructureerde en administratieve kei, die alles over onze diensten weet. Met zijn veelzijdigheid heeft hij dé oplossing voor jouw administratieve vragen.