Hosting2GO bouwt aan toekomst met nieuw datacenter

logo
door: Patrick 17-01-2020| Leestijd: 3 minuten| Categorie: Algemeen

Om ervoor te zorgen dat onze hoge kwaliteit van dienstverlening ook in de toekomst gewaarborgd blijft, zijn we gestart met de bouw van een nieuw datacenter. In het voorjaar van 2020 zal de oplevering plaatsvinden van ons nieuwe datacenter.

De beste hosting voor een scherpe prijs. Dat is waarom klanten 15 jaar geleden al voor ons kozen en waarom ze nog steeds voor Hosting2GO kiezen.

Als toonaangevend bedrijf op het gebied van Shared Hosting verzorgen we de technische realisatie van meer dan 120.000 domeinnamen websites. Onze missie blijft duidelijk en onveranderd: topkwaliteit webhosting betaalbaar houden.

Groei

In de afgelopen jaren is ons klantenbestand enorm gegroeid. Ook is de behoefte aan webruimte en dataverkeer per klant sterk toegenomen en dit zal in de toekomst alleen nog maar meer worden. Om ervoor te zorgen dat onze hoge kwaliteit van dienstverlening ook in de toekomst gewaarborgd blijft, zijn we gestart met de bouw van een nieuw datacenter. Hiervoor werken we uitsluitend samen met gerenommeerde partners.

Unieke locatie

Het nieuwe datacenter van Hosting2GO wordt gevestigd in de 153 meter hoge telecom- en datatoren van Cellnex. Als draadloze telecommunicatie infrastructuur provider is Cellnex  de grootste in Europa.


De telecom- & datatorens van Cellnex maken onderdeel uit van de Nederlandse noodinfrastructuur. Hierdoor beschikken ze onder andere over zeer goede stroom- en noodstroomvoorzieningen. Wat enorm belangrijk is voor de continuïteit van een datacenter.

De toren staat op de grens van Loon op Zand en Tilburg, dicht bij ons kantoor. Ook dit is een groot pluspunt. Hierdoor kunnen we snel en flexibel inspelen op behoeften van onze klanten, omdat we de benodigde aanpassingen direct in het datacenter kunnen doorvoeren. Ook als zich onverhoopt een storing voordoet, zijn we sneller ter plaatse om dit zo snel mogelijk op te lossen.

Nieuwe netwerk- en security infrastructuur

Veilig, flexibel en betrouwbaar, dat zijn de eisen waar onze infrastructuur aan moet voldoen. Daarom maken we ook in ons nieuwe datacenter uitsluitend gebruik van  kwalitatief hoogwaardige apparatuur van onder andere Juniper Networks. Op dit vlak werken we nauw samen met Infradata, een onafhankelijke leverancier van geavanceerde oplossingen en managed services op het gebied van cyber security en cloudnetworking. Infradata is voor ons al jarenlang een kwalitatief sterke partner, een echte trusted advisor voor al onze netwerk- en security vraagstukken. Naast reguliere kennis en ervaring van netwerkinfrastructuren en security beschikt Infradata ook over veel kennis van het specifieke netwerk van Hosting2GO. Zij weten precies hoe ze het netwerk in plaats van complex juist heel functioneel en praktisch kunnen houden.

Glasvezelverbinding

Behalve de huisvesting van het datacenter en de apparatuur is ook de glasvezelverbinding cruciaal in onze dienstverlening. Hiervoor werken wij samen met Relined Fiber Network, een toonaangevende en onafhankelijke leverancier van betrouwbare Dark Fiber verbindingen. De verbindingen zijn dubbel uitgevoerd (gescheiden routes) om de bereikbaarheid van onze diensten te garanderen.

Security

In het nieuwe datacenter is de veiligheid maximaal gewaarborgd, zowel fysiek als digitaal. De data staat net als voorheen uitsluitend in Nederland, iets waar veel van onze klanten grote waarde aan hechten. Het datacenter is uitsluitend toegankelijk voor onszelf en wordt niet gedeeld met andere partijen. Ook op het gebied van cybersecurity is er een uitgebreid pakket van informatiebeveiligingsmaatregelen en oplossingen geïmplementeerd. Alles om ervoor te zorgen dat de data van onze klanten maximaal beschermd is.

State-of-the-art datacenter

Met het nieuwe datacenter beschikt Hosting2GO over een moderne, veilige en betrouwbare nieuwe infrastructuur. Daarmee is de basis gelegd voor toekomstige ontwikkelingen en innovaties.

De opening vindt plaats in het voorjaar van 2020. Meer details hierover volgen.

logo
Over: Patrick

Patrick is altijd op zoek naar mooie technische oplossingen. Zo maakt hij ingewikkelde processen gemakkelijker voor onze klanten. Fotografie is helemaal zijn ding, dus ook voor vragen over objectieven en flitsers kun je bij hem terecht.