Lancering nieuwe webhosting: een sneller en veiliger platform

logo
door: Patrick 14-07-2016| Leestijd: 11 minuten| Categorie: Webhosting

Dit is het grootste project voor alle klanten van Hosting2GO! We presenteren een gloednieuw hosting platform met de beste webhosting servers. Zo krijg jij een nog snellere en veiligere website, die wordt gehost op de nieuwste A-merk apparatuur en die ook nog eens op de slimste technieken en software draait.

Ons team van technici bouwde de afgelopen maanden helemaal zelf het nieuwe webhosting netwerk. Op deze manier weten we zeker dat jij het beste hosting platform voor jouw website beschikbaar hebt. Met militaire precisie zijn alle componenten in elkaar gezet en uitvoerig getest.

Het zal je verrassen wat er allemaal bij komt kijken. Neem in gedachten dat het gaat om het assembleren van honderden servers. We zijn begonnen met het uitzoeken en testen (benchmarken / onderzoeken) van alle benodigde webserver onderdelen. Tevens wordt de logistiek in kaart gebracht.

Iedereen profiteert van superveilige en snelle webhosting servers op ons nieuwe hosting platform.

Dan komt nog alles wat bij de installatie en oplevering hoort nog om de hoek kijken. Laat staan de daadwerkelijke ingebruikname en testrondes. Ook zijn er nog de onverwachte uitdagingen die getackeld moeten worden.

In dit blog krijg je inzicht in al deze facetten. Te beginnen bij de vraag waarom er een nieuw hosting platform nodig is.

De voorbereiding op een nieuw hosting platform

De input van onze klanten, medewerkers en de komst van nieuwe technieken stimuleren de drijfveer in ons DNA om slimme oplossingen te bedenken. Hiermee wordt het voor jou als gebruiker nog eenvoudiger om je site online te plaatsen. Tevens is hij supersnel bereikbaar voor bezoekers en zoekmachines, zoals Google, Bing en Yahoo.

Waarom nieuwe servers?

De ontwikkelingen in techniek gaan heel snel, dat geldt ook voor de software waarop websites draaien. De Content Management Systemen en bestanden worden zwaarder en vragen meer van een hosting server. Een netwerk is dan ook nooit klaar en wordt continu door ons team van technici verder ontwikkeld.

Onderstaande 3 aandachtspunten hebben ervoor gezorgd dat we het beste hosting platform voor de toekomst hebben gebouwd.

 • Met een het nieuwe webhosting netwerk geven we de snelheid van de hardware een flinke boost, wat fors ten goede komt aan de laadtijd van jouw website en data overdracht.
 • We waarborgen niet alleen de stabiliteit van de webhosting servers voor de toekomst, de beschikbaarheid van data, uptime en verbindingen worden verder geoptimaliseerd.
 • Het energieverbruik wordt met het nieuwe serverpark fors lager, zo werken we mee aan een beter milieu.

Door een krachtiger platform is er meer mogelijk. We gaan meer dan ooit voor je aan de slag om de omgeving nog completer te maken.

In serie worden de servers in elkaar gezet en getest.

Logistiek

Investeren in de toekomst is altijd goed! Dat doen we ook graag voor jou als klant. We weten namelijk hoe belangrijk het is dat jouw online aanwezigheid met je website daadwerkelijk onbezorgd is.

Een dergelijk project vraagt om een gedegen logistieke aanpak. De werklocatie voor de server assemblage dient de schaalgrootte aan te kunnen, schoon te zijn, makkelijk bereikbaar en beveiligd.

In de video krijg je een perfect beeld van onze werkruimte voor de bouw van het nieuwe serverpark. Met een blik in de keuken praten we je snel bij over het project en alle voordelen voor jou als eindgebruiker van het hosting platform.


Kiezen van hard- en software

Het kiezen van de juiste hardware is al een heel project op zich, een belangrijke keuze voor de aankomende jaren. In 2015 zijn we gestart met de zoektocht naar de beste hardware. Met onze 15 jaar ervaring weten we goed wat de mogelijke valkuilen kunnen zijn en kunnen we veel op voorhand afstrepen in onze zoektocht.

Op de verschillende vakbeurzen hebben we een goed beeld gekregen wat er in de markt te verkrijgen is. Zo trof je Hosting2GO aan op de World Hosting Days (WHD) en hebben we alle ins en outs van HostingCon op een rij gezet.

We hebben de apparaten zo samengesteld, dat we de komende jaren flink kunnen groeien. Daarbij willen we geen overkill en zeker ook geen tekorten in snelheid, betrouwbaarheid, veiligheid, gebruiksvriendelijkheid, processorkracht, werkgeheugen, opslagcapaciteit, etc.

Softwarematig groeien we door de ingebruikname van een nieuw besturingssysteem. Ook het Hosting2GO Control Panel kan nu verder worden ontwikkeld. Verderop in het blog lees je meer over de voordelen voor jou.

Uitdagingen

Het zijn de aantallen die een dergelijk project op de kaart zetten. Om 100.000 klanten te kunnen bedienen zijn honderden servers nodig. Het is vooral de schaalgrootte die de uitdaging zo interessant maakt.

Pallets vol met moederborden, ventilatoren, koelribben, processoren, netwerkkaarten, harde schijven, bekabeling en duizenden schroefjes worden geleverd en verwerkt.

Van iedere server willen we complete documentatie, serienummers van de moederborden en bijvoorbeeld MAC-adressen van de verschillende netwerkkaarten. Voor ieder hardwarecomponent worden benchmarks uitgevoerd, om er zeker van te zijn dat iedere server in productie kan worden genomen.

De installatie van nieuwe webhosting servers

Alleen het beste is goed genoeg en daarom is besloten om alle werkzaamheden voor het nieuwe hosting platform helemaal zelf te doen. Met alle (technische) kennis die we 15 jaar lang hebben opgebouwd en in huis hebben, installeren we een hostingserver binnen een handomdraai secuur en veilig. Daarbij laten we geen ruimte over voor een foutmarge.

Hoe gaat het installeren van webhosting servers in zijn werk? Eerst start je met het fysiek in elkaar zetten (assembleren) van alles losse hardware onderdelen.

Al onze ervaring stoppen we handmatig in de nieuwe hostingservers.

Fysiek bouwen

Het was het waard! Maandenlang, zes dagen per week, met een geweldig team van techneuten aan een subliem staaltje techniek werken. De fysieke bouw, het testen en in bedrijfstellen van één webserver is al snel een dagtaak.

Eerst worden alle onderdelen bij elkaar gezocht, die daarna 1 voor 1 in de behuizing moeten worden gezet. Dit is een heel precies werk. Zoals eerder aangegeven gebeurt het assembleren met militaire precisie, schroefje voor schroefje, kabeltje voor kabeltje, ventilator voor ventilator, geheugenmodule voor geheugenmodule.

Alles dient schoon te gebeuren, zonder beschadigingen van elementen.

Instellen van hardware

Zit eenmaal alles in elkaar geschroefd, dan volgt het instellen van alle hardware. Dit houdt in dat de server wordt voorzien van een monitor, netspanning, aangezet wordt en opgestart.

De taak die dan wacht is het juist configureren van onder andere het zogenaamde Basic Input Output Systeem (BIOS). Dit houdt in dat je met diverse basisinstructies de eerste communicatie tussen het besturingssysteem en de hardware gaat maken.

Zo wordt ook de RAID Controller ingesteld. Echt een secuur werkje, want je bent letterlijk aan het werk in het hart van de server. Iedere server is voorzien van zo’n krachtige controller om een snelle lees en schrijfsnelheid te kunnen waarborgen. Zo kan je website snel de bestanden raadplegen die hij nodig heeft om überhaupt beeld te kunnen geven aan de bezoeker.

De RAID Controller zorgt eveneens voor een redundantie op schijfniveau. Valt er één schijf uit, dan pakt een andere schijf de functie over en blijft de server stabiel online. Vervolgens krijgt ons monitoringsysteem een signaal om de schijf te vervangen.

Dit zijn twee concrete voorbeelden van zaken die in elke server apart geconfigureerd moeten worden. Uiteraard zijn er meer processen die zo worden doorlopen.

Het beste hostingplatform bestaat uit enkel hoogwaardige componenten.

Testrondes

Als éénmaal alle hardware is voorzien van de juiste software en instellingen, dan wordt iedere server afzonderlijk aan zware tests onderworpen. Een testronde neemt ruim vier uren in beslag.

Daarbij worden alle onderdelen afzonderlijk getest. Denk hierbij aan de processoren, het (werk) geheugen, ventilatoren en de harde schijven. Zie het als een heftige botsproef die een nieuw automodel ondergaat, voordat hij de weg op mag.

Documenteren

De slimme techneuten van Hosting2GO hebben in de voorbereiding van dit project natuurlijk al lang alle processen op papier beschreven. Dat is gedaan door daadwerkelijk een nieuwe webhosting server te bouwen, te installeren, te testen en in gebruik te nemen.

Op deze manier leer je van alle onderdelen in het traject en loop je vanzelf tegen uitdagingen aan. Met alle leermomenten is de ultieme hostingserver gecreëerd. Alles is hierbij procesmatig vastgelegd.

Deze documenten zijn samen met checklists gebruikt bij de assemblage van de nieuwe hardware voor ons webhosting platform. De bevindingen van de testrondes zijn hierop aangevuld, waarna bekeken is of een webhosting server waardig is bevonden voor ons netwerk.

Alle data uit de verschillende projectfasen van de serverbouw- en tests, is zorgvuldig vastgelegd. Op basis van dit rapport is iedere server afzonderlijk beoordeeld

De oplevering in de serverruimte

Het spannende moment van oplevering en ingebruikname van het beste webhosting platform komt nu wel heel dichtbij. Na de honderden servers schoon, veilig en secuur ingepakt te hebben, vindt het transport plaats naar het datacenter.

Op die locatie werken we aan:

 • Het inrichten van de serverrekken.
 • Passen we gecodeerd kabelmanagement toe, zodat we weten waar welk kabeltje moet en waar deze voor dient. Uiteraard netjes weggewerkt.
 • Het optimaliseren van de infrastructuur en het stroommanagement.
 • De koeling van het nieuwe webhosting netwerk.

Inbouwen

Ieder serverrack van Hosting2GO is exact hetzelfde en is voorzien van een aantal servers die live zijn en twee servers die stand-by staan. Wij maken per rack gebruik van twee zogenaamde ‘Top of Rack’ switches, die beide voor een redundant netwerkniveau zorgen.

Dat betekent dat we meer apparatuur gebruiken dan in eerste instantie nodig is, zodat het netwerk goed blijft functioneren bij uitval van een onderdeel. Meerdere stroom toevoeren zorgen voor een veilige verhouding tussen de verschillende servers.

Maar met alleen een server in een rek schroeven en de kabels inpluggen ben je er nog lang niet. Er is namelijk ook een streng firewall en anti-spamnetwerk opgetuigd, welke gekoppeld wordt met het serverpark. Dit dient dan ook nog eens softwarematig zonder fouten ingesteld te worden.

Dan begint het testen, en testen, en nog eens testen.

Testcyclus

We gaan niet zomaar live met het nieuwe netwerk. Stel je voor dat bijvoorbeeld een firewall net dat ene proces op jouw website tegenhoudt waardoor bestellingen in je webshop niet aan komen. Dat wil je niet!

Daarom is er een aantal weken grondig getest en gemonitord op stabiliteit, performance, veiligheid, uptime, snelheid, back-uppen, FTP-en, e-mailen, etc. Krijgt een server een hoge load als er zware processen worden gestart? Hoe worden deze opgevangen? Wat als je ineens grote bestanden via FTP verplaatst?

Het installeren van webhosting servers start met het fysiek in elkaar zetten van alles losse onderdelen.

Hét omschakelmoment

Inmiddels is de testcyclus met zeer positief gevolg afgerond en zijn de laatste softwarematige aanpassingen uitgevoerd. Op naar de ingebruikname!

Om vlekkeloos de omschakeling te kunnen maken naar het nieuwe hosting platform, wordt eerst per server alle data van websites, databases, e-mail, DNS-instellingen, etc. overgezet. Vervolgens wordt ieder hostingpakket getest op functionaliteit.

Werkt alles naar behoren? Ja! Dat is het geval, dus inmiddels is jouw hostingpakket actief of ons fonkelnieuwe netwerk.

Alle voordelen op een rij

We helpen jou iedere dag met slimme oplossingen, kennis en persoonlijke service. Aan de basis hiervan staat ons nieuwe webhosting platform, wat veel voordelen biedt ten opzichte van ons eerdere platform.

 • De servers zijn wel 4 keer sneller dan voorheen. Hierdoor wordt onder meer de laadtijd van je website teruggebracht en data veel sneller gelezen.
 • De webhosting is nog veiliger geworden. We monitoren preciezer op misbruik, hacks, malware en phishing en beveiligen je website veel strenger.
 • Verbindingen over FTP, e-mail, etc. zijn nog stabieler geworden.
 • Er kunnen eenvoudig nieuwe diensten worden toegevoegd. Zo kun je een back-up functie verwachten. Hiermee beheer je zelf back-ups van je website, database, bestanden en e-mail. Een back-up terugplaatsen wordt kinderspel.
 • We zijn voorbereid om in de toekomst nieuwe diensten toe te voegen. Het huidige Hosting2GO Control Panel is al gebruiksvriendelijk en kan nu verder worden ontwikkeld.
 • Je bent zeker van de laatste software en technieken en kunt onbezorgd met de inhoud van je website bezig zijn. Wij verzorgen de betrouwbare techniek!
 • Jouw hostingpakket draait op fonkelnieuwe hardware.

Op het platform van Hosting2GO ga je dan ook een zekere toekomst tegemoet! Hierbij stellen we 24 uur per dag alles in het werk om de allerbeste diensten en service te verlenen.

Ervaar het zelf

De infrastructuur die nu voor jou klaar staat is voorbereid op groei van websites, nieuwe toepassingen, nieuwe klantwensen en de nu nog onbekende mogelijkheden van het internet.

Ervaar zelf de kracht van onze nieuwe webhosting servers! Bijvoorbeeld door het opwaarderen van je losse domeinnaam naar Webhosting. Of maak onbeperkt gebruik van de opslagcapaciteit en dataverkeer met gratis SSL en snelheid binnen onze Premium Webhosting.

Lees meer over Webhosting en Premium Webhosting, de hosting mogelijkheden op een rij!
logo
Over: Patrick

Patrick is altijd op zoek naar mooie technische oplossingen. Zo maakt hij ingewikkelde processen gemakkelijker voor onze klanten. Fotografie is helemaal zijn ding, dus ook voor vragen over objectieven en flitsers kun je bij hem terecht.