SSD premium hosting; dit is waar je op moet letten

logo
door: Patrick 16-02-2016| Leestijd: 6 minuten| Categorie: Webhosting

Het gebruik van een Solid State Drive (SSD) is een pré bij premium hosting, zeker als je website populairder en groter wordt in het aantal pagina’s, foto’s, video’s en dataverkeer.

Een website kan snel trager worden, wat door zoekmachines wordt meegenomen in de waardering van je website en de positie in de zoekresultaten. Waar je precies op moet letten bij SSD premium hosting, wordt nu beantwoord.

Grote websites vragen meer capaciteit van een webserver. Je behoefte aan een eerder afgenomen dienst, die nu niet meer toereikend blijkt, is dus veranderd naar steeds meer de wens voor kwalitatieve Premium Webhosting.

Kunnen jouw websitebezoekers ook online betalen in je webshop? Versturen ze via een formulier (contact)gegevens naar jou? Dan wordt dataveiligheid extra belangrijk!

Laadsnelheid

De laadtijd van webpagina’s heeft direct invloed op je positie in de zoekmachines. Waar je dus op moet letten bij webhosting, is dat deze onder meer is voorzien van SSD.

Supersnelle en zuinige SSD-schijven maken onze SSD webhosting servers tot 4 keer sneller dan wanneer een traditionele harddisk (HDD) wordt gebruikt.

Daarnaast krijg je onbeperkt webruimte en dataverkeer, een gratis domeinnaam, heb je recht op premium klantenservice en bepaal je zelf welke PHP-versie je wilt gebruiken. Zo maakt het nieuwe PHP 7, in combinatie met een SSD drive, je website vele malen sneller.

Een trage website is ook voor je gebruikers een doorn in het oog. Dit zorgt voor een negatieve ervaring, waardoor ze een volgend bezoek aan je site waarschijnlijk niet meer doen.

Je kan dat zelf al een heel stuk voor zijn, door je website in 5 simpele stappen sneller te maken. Maar er is meer…

Vertraging in de snelheid van het laden zorgt voor frustratie bij je lezer.

Vertraging in de snelheid van het laden zorgt voor frustratie bij je lezer. Bij langer dan 1 seconde laden neemt de gebruiker al enige vertraging waar, maar heeft nog wel het gevoel dat de website snel reageert. Richting de 4 seconden is de gebruiker afgeleid van het originele doel en vertrekt al een kwart van de bezoekers.

Gebruik alleen volwaardige SSD

Het inrichten van de premium webservers met Solid State Drive is vanuit het gedachtegoed van Hosting2GO gedaan. “We hebben passie voor onze klanten en helpen hen, niet omdat het moet, maar omdat we het willen.

We tillen onze hosting naar een hoger niveau, waarbij snelheid, veiligheid en prestatie de speerpunten zijn”, aldus General Manager Patrick van der Linden.

Daarom is de Premium Webhosting van Hosting2GO voorzien van volwaardige SSD’s en dus niet van zogenaamde cache-SSD.

Dat type (SSHD) verwerkt namelijk eerst data die binnenkomt en stuurt het dan pas door naar de harde schijf. Hierbij ontstaat een buffertijd.

Cache-SSD kan qua stabiliteit en snelheid niet op tegen volwaardige SSD schijven. Bij elke opdracht die een volwaardige SSD krijgt is er altijd 100% snelheid.

Een cache-SSD daarentegen kijkt eerst waar het meeste data wordt gebruikt en zal die dan pas bufferen voor onmiddellijke toegang.

Patrick: “Stel je host je WordPress-website op een server die is voorzien van een volwaardige SSD, dan neemt de gemiddelde laadsnelheid van een geoptimaliseerde website met gemiddeld 24% toe.

Welke website-eigenaar wil dat nou niet?! Je gebruikt dan natuurlijk wel PHP 7, minimaliseert je CSS’en en afbeeldingen en gebruikt bewezen optimalisatieplug-ins.”

HTTPS gaat voor HTTP

SSD blijkt dus een pré te zijn bij premium hosting, maar ook SSL is dat, zeker als je een webshop hebt! Zoekmachines waarderen je site namelijk beter als je via een HTTPS-verbinding werkt, daar komt dus webhosting met SSL om de hoek kijken.

Zoals we al eerder schreven in de blog ‘Google indexeert HTTPS pagina’s eerst’ geeft Google sinds kort bij het indexeren de voorkeur aan websites die met HTTPS werken. Dit doet de zoekmachinegigant omdat het vindt dat je website betrouwbaar moet zijn en je bezoekers veilig hun informatie moeten kunnen vinden en delen.

Premium Webhosting is standaard voorzien van een gratis SSL certificaat, die je met een druk op de knop in het Control Panel van je hostingpakket activeert. Daarmee is SSD hosting perfect voor groeiend en ondernemend succes, zeker omdat alles onbeperkt is.

Beveilig je de data op jouw website en de serververbindingen met HTTPS? Zet je site 'op slot' en de zoekmachines kennen een hogere waardering toe. SSD webhosting bij Hosting2GO heeft gratis SSL voor een veilige site.

Beveilig je de data op jouw website en de serververbindingen met HTTPS? Zet je site ‘op slot’ en de zoekmachines kennen een hogere waardering toe. SSD webhosting bij Hosting2GO heeft gratis SSL voor een veilige site.

Specificaties SSD webhosting

Alsof dat nog niet genoeg overtuiging is om voor SSD webhosting met gratis SSL te kiezen, ben ik nog wat dieper voor jou in de specificaties gedoken.

  • SSD’s staan bekend om hun korte zoek- en toegangstijd. Tegenwoordig hebben de drives een toegangstijd van net 0,1 milliseconde.
  • Er worden geen bewegende onderdelen gebruikt.
  • Er treden (weinig tot) geen mechanische fouten meer op.
  • Defragmenteren is niet meer nodig, want bestanden die uit duizenden fragmenten bestaan worden bijna net zo gelezen als een aaneengesloten bestand.
  • Er zitten vaak meerdere geheugenmodules in een SSD, die onafhankelijk van elkaar data kunnen wegschrijven. Daardoor gaat het wegschrijven van gegevens veel sneller bij een SSD ten opzichte van een harde schijf.
  • Door gebruik van SSD starten onze servers veel sneller op, tot 4 keer tegenover servers met mechanische harde schijven.
  • Onze SSD’s zijn voorzien van de TRIM-functie. Hierdoor kan de server gebieden op de drive, die niet gebruikt worden, alvast wissen. Het grote voordeel is dat er geen schrijfvertraging optreedt.

Trouwens, elke premium server is voorzien van een 1 Gbps netwerkverbinding en heeft de beschikking over voldoende bandbreedte om data te verzenden.

Dit alles maakt je website een stuk sneller!

Verkoopkansen

Tot slot wil ik je nog een weetje meegeven. Wist je dat je iedere seconde dat je website langer laadt circa 7% aan verkoopkansen laat schieten en dus geld dat voor het oprapen ligt laat liggen?

Ervaar dus vandaag nog alle voordelen van onze belachelijk scherp geprijsde en onbeperkte Premium Webhosting met SSD.

Bestel SSD webhosting ❯❯

logo
Over: Patrick

Patrick is altijd op zoek naar mooie technische oplossingen. Zo maakt hij ingewikkelde processen gemakkelijker voor onze klanten. Fotografie is helemaal zijn ding, dus ook voor vragen over objectieven en flitsers kun je bij hem terecht.