Wat anderen leerden van onze top 5 populairste blogs van 2016

logo
door: Richard 29-12-2016| Leestijd: 5 minuten| Categorie: Blog

2016, een jaar waarin de aandacht online vooral uitging naar dataveiligheid, sociale aanwezigheid, sitesnelheid, maar ook toenemende oplichting en fraude.

Daarnaast blijken steeds meer mensen op zoek naar informatie om zo probleemloos mogelijk online te kunnen starten met een (nieuwe) website. Leer van de top 5 van populairste blogs van 2016 en breng jezelf verder online.

Dit jaar wilden we in onze blogs nog beter antwoord geven op specifieke vragen en je verder online helpen. Met enige trots kan ik zeggen dat dit is gelukt. Anderen leerden van onze kennis en zijn daarmee aan de slag gegaan.

De top 5 populairste blogs van 2016 brengt je verder online. Velen zijn geholpen met de beste informatie, blijkt uit de forse groeicijfers.

De waardering voor de geschreven weblogs wordt uitgedrukt in een flink gestegen leestijd (+24,4%) en aantal impressies (+2.291% !!!). Deze stijgingen zijn mede toe te schrijven aan het feit dat we sinds maart 2016 onze kennis ook via een nieuwsbrief delen en nog actiever zijn op social media.

Blog Top 5

Aan welke onderwerpen heb jij behoefte om informatie te lezen, waarmee je jouw website verder kunt verbeteren? Met deze 5 items kun jij meteen aan de slag om anderen de loef te kunnen afsteken. Dit zijn in ieder geval de best gewaardeerde items uit 2016.

De top 5 populairste blogs wordt gevormd door onderwerpen die het meest gelezen zijn, in combinatie met de tijd die aan het lezen is besteed.

 1. SSD premium hosting; dit is waar je op moet letten
  “Grote websites vragen meer capaciteit van een webserver. Kunnen jouw websitebezoekers ook online betalen in je webshop? Versturen ze via een formulier (contact)gegevens naar jou? Dan wordt dataveiligheid extra belangrijk!”
  In 2016 is de focus erg op dataveiligheid en snelheid van webhosting komen te liggen. Dat zorgt ervoor dat dit niet alleen het meest gelezen weblog op onze site is, we hebben ook het aantal bestellingen van Premium Webhosting flink zien toenemen. Dat is niet voor niets!
 2. Social media: 10 tips voor je Facebook bedrijfspagina
  Pak jij al de kans om met een Facebook bedrijfspagina je online succes extra kracht bij te zetten? Steeds meer bedrijven startten afgelopen jaar op dit sociale netwerk met een eigen pagina. Lees nu deze 10 tips voor een krachtige pagina en vliegende start.
 3. Let op! Oplichting met domeinnaam verkopen
  Ben jij ook al eens gebeld door een bedrijf dat domeinnaam verkopen controleert en je een andere versie van jouw domein aanbiedt? Dit is domeinnaamfraude! We hebben in 2016 hiervan een toenemend aantal meldingen van klanten ontvangen. Voorkom fraude met domeinnaam verkopen en lees direct dit artikel.
 4. WordPress back-up: zo doe je dat probleemloos!
  Je site draait op WordPress en je wilt een regelmatige back-up. Bekijk vijf verschillende manieren om een WordPress backup te maken. Er bleek dit jaar een grote behoefte te zijn aan deze tips, gezien de vierde positie van populairste blogs.
 5. Website check: 21 grote website fouten en hoe jij ze voorkomt
  Nog niet eens zo lang online en nu al één van de meest gelezen items, en logisch! Deze website check is namelijk erg fijn bij het opzetten van een nieuwe website. Met goede do’s en dont’s in ons website stappenplan voorkom je veelgemaakte fouten.
 6. Top 5 weblog-winnaar 2016 over SSD premium hosting

  Bonus: enorme waardering

  Wat blijkt, sommige onderwerpen zijn niet alleen veel gelezen, ze worden ook van voor tot achter gelezen en kennen een bezoektijd van bijna 10 minuten. Deze weblogs worden ook enorm gewaardeerd door onze klanten en websitebezoekers en willen we je niet onthouden:

  • Joomla hack; hoe te voorkomen en op te lossen
   Het CMS Joomla wordt door veel van onze klanten gebruikt. Wat gebruik jij? Een hack komt helaas weleens voor en daarvoor is dit artikel een uitkomst. We leggen je namelijk uit hoe je een Joomla hack kunt oplossen en wat je zelf kunt doen om dit te voorkomen.
  • Lancering nieuwe webhosting: profiteer van een sneller en veiliger hosting platform
   Ontdek ons grootste project voor al onze klanten ooit! In de tweede helft van 2016 hebben we ons nieuwe hostingplatform (video) gelanceerd. Alle nieuwe hardware is geïnstalleerd, waardoor jij van nog snellere en veiligere websites profiteert. In 2017 kan je diverse softwarematige vernieuwingen verwachten.

  2017 vol van vernieuwingen voor jou

  Komend jaar doen alle medewerkers van Hosting2GO nog meer hun best om jou elke dag nog beter online te krijgen. Tipje van de sluier: dat begint met een nieuwe identiteit en verdere vernieuwing van ons hostingplatform.

  Wij geloven nog meer dan voorheen dat technologie jou juist véél meer vooruithelpt als het super toegankelijk en eenvoudig is. Dat zal je in 2017 gaan merken!

  Mis niets

  Wij zijn er om je persoonlijk te ondersteunen en wegwijs te maken. Dat doen we onder meer via onze blogs en de klantenservice, met veel tips & tricks over uiteenlopende onderwerpen. Waar loop jij tegenaan?

  Laat ons jou helpen met onze kennis over webhosting, CMS’en, SEO, domeinen, e-mail, marketing, video en social media. Deze ontvang je iedere laatste donderdag van de maand gratis in je mailbox.

Profiteer maandelijks van onze kennis, gratis in je mailbox
logo
Over: Richard

Richard is een gestructureerde en administratieve kei, die alles over onze diensten weet. Met zijn veelzijdigheid heeft hij dé oplossing voor jouw administratieve vragen.