.be domeinnaam registreren

Registreer vandaag nog je eigen .be domein

 • Vaste scherpe prijs slechts € 12,50
 • Volledig DNS-beheer
 • Eenvoudig uitbreiden met webhosting

Kies jouw domeinnaam

Bekijk snel of je .be domeinnaam nog vrij is!

en claim jouw online identiteit!
         

Kies net als 100.000 klanten voor Hosting2GO. Klanten beoordelen onze hosting met ruim een 9!

 • Winnaar beste hostingprovider Nederland
 • Vertrouwd door 120.000 websites
 • Snelle klantenservice: gemiddelde responstijd < 30 minuten

.be domeinnaam

€ 12,50 per jaar incl. btw

 • Supersnel online
 • Volledig DNS-beheer
 • Eenvoudig uitbreiden met hosting
 • Vaste scherpe prijzen
 • Al 100.000 klanten gingen je voor

Dé keuze voor België is .be

Het .be domein is actief sinds 1989 en wordt uitgegeven door de Belgische Vereniging voor Internetdomeinregistratie (DNSbelgium.be). Een .be domeinnaam is bedoeld voor bedrijven, organisaties, overheden of ondernemers die actief zijn of willen zijn op de Belgische markt. Sinds 2000 is dit versoepeld en inmiddels kan iedereen een .be domeinnaam registreren.

Momenteel zijn er ongeveer 1,5 miljoen .be domeinnamen geregistreerd. Het aantal geregistreerde .be domeinen groeit nog elke maand. Het .be toplevel is dé keuze voor wie zich richt op België.

Waarom kiezen voor een .be domeinnaam

Het .be domein groeit in populariteit en heeft inmiddels de 1,5 miljoen gepasseerd. Als je je wilt richten op België dan is een .be domeinnaam een absolute aanrader. In vergelijking met .nl of .com domeinen heeft het .be domein minder registraties, waardoor de kans vele malen groter is dat je gewenste domeinnaam met .be nog beschikbaar is.

Heb je al een .be domeinnaam in gedachten? Controleer direct of deze beschikbaar is en registreer jou eigen .be domein vandaag nog.

Voorwaarden .be domeinnaam

Om je .be domein goed vast te leggen moet je domeinnaam voldoen aan de voorwaarden van DNSbelgium.be. Hieronder staan de voorwaarden kort uitgelegd. Mocht je meer informatie willen over DNSbelgium.be, .be domeinnamen en de voorwaarden bekijk dan de website van DNSbelgium.be.

 • Een .be domeinnaam mag bestaan uit letters, cijfers en het koppelteken (-), waarbij het koppelteken niet aan het begin of het einde van de domeinnaam mag staan.
 • Het maximaal aantal karakters bij een .be domeinnaam is 63 tekens.

Gereserveerde .be domeinen

DNSbelgium.be heeft een aantal domeinen gereserveerd die worden enkel toegekend aan aanvragers die beschikken over expliciete toestemming van de overheid.

Deze gereserveerde domeinen zijn:

 • .be domeinen met twee karakters;
 • .be domeinnamen met namen van landen;
 • .be domeinnamen van internationale instellingen, zoals bijvoorbeeld het Rode Kruis.

De voorwaarden om een .be domeinnaam te vast te leggen zijn in 2000 gewijzigd, waardoor het voor iedereen mogelijk werd om een .be domeinnaam te registreren. Het registreren van .be domeinnamen gebeurt volgens het principe ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’. Mocht je domeinnaam nog beschikbaar zijn, dan kun je deze direct registreren.

Verhuizen van een .be domeinnaam

Om je .be domeinnaam te verhuizen is een transfercode nodig. Om deze code aan te vragen kun je het beste contact opnemen met je huidige provider.

1

Bestel je .be domeinnaam

2

Je ontvangt van ons een e-mail met een link om je transfercode door te geven. Na het doorgeven van de code wordt de verhuizing in gang gezet

3

Na het voltooien van de verhuizing ontvang je van ons een bevestiging per e-mail en kun je direct aan de slag.

Wat is een verhuiscode?

Een verhuiscode wordt ook AUTH-ID, Transfercode of Token genoemd. Deze code bestaat uit een willekeurige reeks tekens en wordt uitgegeven door de beheerder van de domeinextensie of het toplevel. Met deze code geef je aan dat je toestemming geeft om de domeinnaam te verhuizen. Het is een extra beveiliging om ongeautoriseerde verhuizing van domeinnamen te voorkomen. De verhuiscode kun je opvragen bij je huidige provider.

Al 100.000 tevreden klanten gingen je voor.
Bestel ook jouw domeinnaam bij Hosting2GO

Check of je domeinnaam nog beschikbaar is en wij helpen je supersnel online!

en ga direct aan de slag!

Kies een goede .be domeinnaam

5 handige tips voor het registreren van je domeinnaam.

Er zijn een aantal stelregels die je aan kunt houden. Kies een domeinnaam die niet te lang is en die je eenvoudig kunt onthouden. Dat kan je eigen naam zijn, maar ook een herkenbare of aansprekende andere naam.

1
Makkelijk uit te spreken en te onthouden

Kies een domein die gemakkelijk uitspreekbaar en te onthouden is. Beperk de lengte van de domeinnaam tot twee of drie woorden. Bij lange namen loop je het risico dat ze fout getypt of niet onthouden worden. Test in je omgeving of de domeinnaam een goede keuze is.

2
Heb je een bedrijf?

Neem dan de bedrijfsnaam op in de domeinnaam. Kies liever niet voor een afkorting, tenzij je daarmee juist bekend bent.

3
Heb je een veel voorkomende naam?

Neem dan je plaatsnaam in je domeinnaam op; bijvoorbeeld janssenamsterdam.be. Zo vergroot je de herkenbaarheid én vindbaarheid op internet. Met streepjes kun je meer variaties maken, zoals janssen-amsterdam.be

4
Optimaliseer je domeinnaam op zoektermen

Registreer een domeinnaam waarbij je rekening houdt met zoektermen waarop veel gezocht wordt. Zo word je beter gevonden in zoekmachines. Ben je fotograaf? Neem dan bijvoorbeeld het woord ‘foto’ of ‘fotograaf’ op in je domeinnaam.

5
Overweeg de optie om meer dan één naam vast te leggen

Registreer naast de naam van je bedrijf, website of blog bijvoorbeeld ook een domeinnaam voor je product of dienst. Zo verhoog je de kans dat klanten/bezoekers je online kunnen vinden.

Hosting2GO - DNS Beheer

Gratis DNS-beheer bij je .be domeinnaam

Check of je .be domeinnaam nog beschikbaar is en wij helpen je supersnel online!

 • DNS-records aanmaken
 • Domein doorsturen naar IP-adres of domein
 • Google APPS, Microsoft Office 365 instellen
 • Eigen (exchange) mailserver gebruiken

en ga direct aan de slag!

Webhosting op je .be domein

Upgrade gemakkelijk van los domein naar hostingpakket. Onze webhosting bestaat uit twee pakketten:


Welk webhostingpakket je ook kiest, je plaatst binnen no-time jouw website online. Heb je hulp nodig dan helpen we je supersnel weer op weg.

Meer domeinen registreren?

Maak een keuze uit onderstaande extensies

Hosting2GO kan snel en eenvoudig je domeinnaam registreren. Indien je graag meerdere domeinnamen wilt registreren kun je hieronder een keuze maken.

Vragen? Wij staan voor je klaar!

Onze specialisten van de klantenservice staan elke dag voor je klaar en helpen je supersnel!