.com domeinnaam registreren

Registreer vandaag nog je eigen .com domein

 • Vaste scherpe prijs slechts € 12,50
 • Volledig DNS-beheer
 • Eenvoudig uitbreiden met webhosting

Kies jouw domeinnaam

Bekijk snel of je domeinnaam nog vrij is!

en claim jouw online identiteit!
         

Kies net als 100.000 klanten voor Hosting2GO. Klanten beoordelen onze hosting met ruim een 9!

 • Winnaar beste hostingprovider Nederland
 • Vertrouwd door 120.000 websites
 • Snelle klantenservice: gemiddelde responstijd < 30 minuten

.com domeinnaam

€ 12,50 per jaar incl. btw

 • Supersnel online
 • Volledig DNS-beheer
 • Eenvoudig uitbreiden met hosting
 • Vaste scherpe prijzen
 • Al 100.000 klanten gingen je voor

Dé meest geregistreerde domeinnaam ter wereld!

Het eerste .com domein was één van de eerste topleveldomeinen ter wereld. Op 15 maart 1985 werd de eerste .com domeinnaam geregistreerd. Oorspronkelijk werden de .com domeinen beheerd door het Amerikaanse Ministerie van Defensie en het beheer van afzonderlijke domeinen werd uitbesteed aan SRI International. Inmiddels wordt de .com extensie onderhouden door Verisign.

De naam .com is afgeleid van ‘commercial’ en oorspronkelijk bedoeld voor commerciële bedrijven. Inmiddels is deze gedachte verloren gegaan en is het voor iedereen mogelijk om een .com domeinnaam te registreren.

Sinds de lancering heeft het .com domein een enorme explosieve groei doorgemaakt. Met meer dan 100 miljoen .com domeinen is het .com domein ’s werelds bekendste en meest geregistreerde domeinnaam ter wereld.

Waarom kiezen voor een .com domeinnaam

Kies voor een .com domeinnaam als je op zoek bent naar een internationale, betrouwbare uitstraling voor je bedrijf, website, webshop of blog. Met meer dan 100 miljoen domein registraties is het .com domein de populairste ter wereld. Elke dag komen daar duizenden .com domeinen bij.

Heb je een .com domeinnaam in gedachten? Controleer dan snel of je .com domeinnaam nog beschikbaar is en registreer hem direct bij Hosting2GO.

Voorwaarden .com domein

Bij de lancering van het .com domein was het de bedoeling dat bedrijven en instellingen met een commerciële insteek het domein zouden gaan gebruiken. Inmiddels is het .com hier niet meer gebonden en mag iedereen een .com domeinnaam aanvragen.

Om een .com domeinnaam te registreren dien je te voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • Een .com domeinnaam heeft minimaal 3 en maximaal 63 karakters.
 • Een .com domeinnaam mag bestaan uit letters, cijfers en een koppelteken (-), het koppelteken mag niet aan het begin of aan het einde van het .com domein geplaatst worden.

Verhuizen van een .com domeinnaam

Om je .com domeinnaam te verhuizen is een autorisatiecode (AUTH-ID) nodig. Om deze code aan te vragen kun je het beste contact opnemen met je huidige provider.

1

Bestel je .com domeinnaam

2

Je ontvangt van ons een e-mail met een link om je AUTH-ID door te geven. Na het doorgeven van de code wordt de verhuizing in gang gezet

3

Ter bevestiging ontvang je een e-mail (met afzender Joker.com) om de verhuizing goed te keuren. Bij akkoord wordt de verhuizing in gang gezet. Na het voltooien van de verhuizing ontvang je van ons een bevestiging per e-mail en kun je direct aan de slag.

Wat is een verhuiscode?

Een verhuiscode wordt ook AUTH-ID, Transfercode of Token genoemd. Deze code bestaat uit een willekeurige reeks tekens en wordt uitgegeven door de beheerder van de domeinextensie of het toplevel. Met deze code geef je aan dat je toestemming geeft om de domeinnaam te verhuizen. Het is een extra beveiliging om ongeautoriseerde verhuizing van domeinnamen te voorkomen. De verhuiscode kun je opvragen bij je huidige provider.

Al 100.000 tevreden klanten gingen je voor.
Bestel ook jouw domeinnaam bij Hosting2GO

Check of je domeinnaam nog beschikbaar is en wij helpen je supersnel online!

en ga direct aan de slag!

Kies een goede .com domeinnaam

5 handige tips voor het registreren van je domeinnaam.

Er zijn een aantal stelregels die je aan kunt houden. Kies een domeinnaam die niet te lang is en die je eenvoudig kunt onthouden. Dat kan je eigen naam zijn, maar ook een herkenbare of aansprekende andere naam.

1
Makkelijk uit te spreken en te onthouden

Kies een domein die gemakkelijk uitspreekbaar en te onthouden is. Beperk de lengte van de domeinnaam tot twee of drie woorden. Bij lange namen loop je het risico dat ze fout getypt of niet onthouden worden. Test in je omgeving of de domeinnaam een goede keuze is.

2
Heb je een bedrijf?

Neem dan de bedrijfsnaam op in de domeinnaam. Kies liever niet voor een afkorting, tenzij je daarmee juist bekend bent.

3
Heb je een veel voorkomende naam?

Neem dan je plaatsnaam in je domeinnaam op; bijvoorbeeld janssenamsterdam.com. Zo vergroot je de herkenbaarheid én vindbaarheid op internet. Met streepjes kun je meer variaties maken, zoals janssen-amsterdam.com.

4
Optimaliseer je domeinnaam op zoektermen

Registreer een domeinnaam waarbij je rekening houdt met zoektermen waarop veel gezocht wordt. Zo word je beter gevonden in zoekmachines. Ben je fotograaf? Neem dan bijvoorbeeld het woord ‘foto’ of ‘fotograaf’ op in je domeinnaam.

5
Overweeg de optie om meer dan één naam vast te leggen

Registreer naast de naam van je bedrijf, website of blog bijvoorbeeld ook een domeinnaam voor je product of dienst. Zo verhoog je de kans dat klanten/bezoekers je online kunnen vinden.

Hosting2GO - DNS Beheer

Gratis DNS-beheer bij je .com domeinnaam

Check of je domeinnaam nog beschikbaar is en wij helpen je supersnel online!

 • DNS-records aanmaken
 • Domein doorsturen naar IP-adres of domein
 • Google APPS, Microsoft Office 365 instellen
 • Eigen (exchange) mailserver gebruiken

en ga direct aan de slag!

Webhosting op je .com domein

Upgrade gemakkelijk van los domein naar hostingpakket. Onze webhosting bestaat uit twee pakketten:


Welk webhostingpakket je ook kiest, je plaatst binnen no-time jouw website online. Heb je hulp nodig dan helpen we je supersnel weer op weg.

Meer domeinen registreren?

Maak een keuze uit onderstaande extensies

Hosting2GO kan snel en eenvoudig je domeinnaam registreren. Indien je graag meerdere domeinnamen wilt registreren kun je hieronder een keuze maken.

Vragen? Wij staan voor je klaar!

Onze specialisten van de klantenservice staan elke dag voor je klaar en helpen je supersnel!