Domeinnaam registreren

De beste hosting deal van Nederland

 • Vaste scherpe prijs op elke domeinregistratie
 • Volledig DNS-beheer van jouw domeinen
 • Eenvoudig uitbreiden met hosting

Weet je al wat je wilt? Leg dan direct jouw domeinnaam vast!

Een domeinnaam kopen stelt jouw online aanwezigheid veilig

en claim jouw online identiteit!
         

Kies net als 100.000 klanten voor Hosting2GO. Zij beoordelen onze hosting met ruim een 9, gebaseerd op meer dan 3.267 reviews.

 • Winnaar beste hostingprovider Nederland
 • Vertrouwd door 120.000 websites
 • Snelle klantenservice: gemiddelde responstijd < 30 minuten

Domein registreren

Vanaf € 7,25 per jaar incl. btw

 • Supersnel online
 • Doorverwijzen via DNS-beheer
 • Volledig controle over je gekochte domein
 • Jouw domeinnaam, jouw eigendom
 • Goedkoopste domeinnaam

5 tips voor jouw domein registratie

Haal het maximale uit je domein bij het checken van je naam

h2g-foto-330x220-domeinnaamtips

Als je een domeinnaam koopt, waarom zou je deze dan niet zo goed mogelijk optimaliseren? Door het juist kiezen van jouw eigen domein weten bezoekers meteen waarvoor je staat en geef je een goede uitstraling aan jouw hobby, vereniging of bedrijf.

Met deze vijf stelregels bij het checken van je naam, verbeter je jouw vindbaarheid en onthouden anderen makkelijk jouw domeinnaam.

Een goede domeinnaam:

1

Is makkelijk uit te spreken en te onthouden

Registreer een domein die gemakkelijk uitspreekbaar en te onthouden is. Beperk de lengte van de domeinnaam tot twee of drie woorden. Bij lange namen loop je het risico dat ze fout getypt of niet onthouden worden. Test in je omgeving of je idee voor de domein registratie een goede keuze is.

2

Is gebaseerd op je bedrijfsnaam
Heb je een bedrijf? Neem dan deze naam op in de domeinnaam. Kies liever niet voor een afkorting, tenzij je daarmee juist bekend bent.

3

Kan vindbaar zijn op basis van plaats

Heb je een veel voorkomende naam? Neem dan je plaatsnaam in je domeinnaam op; bijvoorbeeld janssenamsterdam.nl. Met streepjes kun je meer variaties maken bij je domein registratie, zoals janssen-amsterdam.nl

4

Is geoptimaliseerd op zoektermen
Een domein kopen begint bij het achterhalen van zoektermen waarop veel gezocht wordt. Neem deze op in je domeinnaam en wordt beter gevonden in zoekmachines. Ben je fotograaf? Neem dan bijvoorbeeld het woord ‘foto’ of ‘fotograaf’ in je naam op.

5

Is gekoppeld aan meerdere ondersteunende domeinnamen
Registreer naast de naam van je bedrijf, website of blog bijvoorbeeld ook een domeinnaam voor je product of dienst. Zo verhoog je de kans dat klanten/bezoekers je online kunnen vinden. Doe direct de domein check!

 

Welke extensies kan ik registreren?

Bepaal welke positionering bij jou past

Je eigen unieke plek op internet kan zomaar weg zijn, registreer daarom nu nog je domeinnaam! Hiermee stel je jouw online identiteit veilig. Heb je een goede naam bedacht? Kies dan een extensie die bij jou past.

Een extensie, ofwel Top Level Domain (TLD) maakt duidelijk op welk land de website zich richt of op welke activiteit, product of dienst. Wil je nog weten welke domeinnaam extensie (TLD) in ons land hot is en goed bij jou past? Lees dan het blog over het SIDN-onderzoek naar de populariteit van extensies.

Wat kost een domeinnaam?

Voor een .nl-domein betaal je jaarlijks de vaste lage prijs van 7,25 euro inclusief BTW, voor de overige extensies 12,50 euro. De goedkoopste domeinnaam vind je dus bij Hosting2GO! Slim dus om direct je domeinnaam te checken.

Wat zijn de voordelen van Hosting2GO?

Jouw goedkope domeinnaam leg je in 1 minuut vast

De vraag waarom je jouw domein bij Hosting2GO zou registreren laat zich snel beantwoorden.

Onvoorwaardelijke en bekroonde support

Onvoorwaardelijke en bekroonde support

Het team van specialisten zit dagelijks van 08.00 tot 20.00 uur voor je klaar om jou online te helpen. Wij helpen je niet omdat het moet, maar omdat we het willen.

Een krachtig netwerk

Een krachtig netwerk

Jouw domeinnaam wordt gehost op ons bewezen stabiele netwerk. De kwaliteitsstandaarden liggen hoog, alle techniek is beveiligd, betrouwbaar en snel.

Doorverwijzen via DNS-beheer

Gratis doorverwijzen via DNS-beheer

Je bent zelf volledig de baas over jouw losse domeinnaam. Met ons DNS-beheer stuur je jouw domeinnaam eenvoudig door naar een IP-adres of ander domein.

Wat krijg ik allemaal bij een domeinnaam registreren?

Supersnel jouw domein online

 • URL forwarding
 • Volledig controle over je gekochte domein
 • Jouw domeinnaam, jouw eigendom
 • De goedkoopste domeinnaam
 • Snelle klantenservice: gemiddelde responstijd < 30 minuten

Wat je nog moet weten!

Praktische tips over domeinen

h2g-foto-330x220-balloon-explenation-point

Eisen die aan domeinnamen worden gesteld

Wanneer je een naam bedenkt voor je domein, dan dient deze aan bepaalde voorwaarden te voldoen. Zo mogen namen uit letters, cijfers en streepjes (‘-‘) bestaan. De minimumlengte is drie tekens en een domeinnaam mag niet met een streepje beginnen of eindigen.

Er worden dagelijks vele domeinnamen vastgelegd, waarbij het principe wie het eerste komt, wie het eerst maalt wordt gehanteerd. Je kan dus alleen een domein registreren die nog niet in gebruik is.

Let ook op bij het checken van je naam dat je geen inbreuk maakt op de rechten van derde partijen. Het registreren van vastgelegde merknamen is bijvoorbeeld niet toegestaan, net als schade toebrengen.

Hoe lang duurt het voordat mijn domein actief is?

Een nieuw aangevraagde domeinnaam (geen verhuizing) is doorgaans binnen 24 tot 48 uur actief. Je krijgt altijd per e-mail bericht, zodra de domeinnaam volledig actief en werkend is op onze servers.

Hoe gebruik ik de domein checker?

Uitleg van de domein checker bij het domeinnaam registreren

Vul in het invoerveld jouw gewenste domeinnaam in en klik op ‘Check domein’. Het resultaat van de controle verschijnt onder de domein checker. De gewenste te registreren domeinnaam kan vrij, te verhuizen of bezet zijn. Het komt ook weleens voor dat de melding ‘quarantaine’ verschijnt.

Vrij
Jouw domeinnaam is nog vrij voor registratie. Met de knop ‘Bestel’ selecteer je jouw domein en plaatst je deze in het bestelproces. De actuele prijs wordt tevens vermeldt.

Bezet / Verhuizen
Wanneer jij de eigenaar bent van de ingevoerde domeinnaam, dan kan je deze verhuizen met de zogenaamde verhuiscode. Dit wordt ook wel de verhuistoken of autorisatiecode genoemd. Ben jij niet de eigenaar, dan is het helaas niet mogelijk het domein vast te leggen. De knop ‘Verhuizen’ zet het proces in gang om jouw domein bij Hosting2GO onder te brengen.

Quarantaine
Je hebt aangegeven geïnteresseerd te zijn in een domeinnaam. Bij de controlecheck blijkt alleen dat deze domeinnaam al is besteld of in quarantaine staat. Dat gebeurt in een periode van 40 dagen na opheffing van een .nl-domeinnaam, zodat deze dan alleen beschikbaar is voor registratie door de oorspronkelijke domeinnaamhouder.

Hoe verhuis ik een domein?

In 5 simpele stappen breng je jouw domeinnaam onder bij Hosting2GO.

1

Bestel de te verhuizen domeinnaam via de domein checker.

2

Vraag de verhuiscode op bij je huidige hostingpartij of registrar.

3

Geef deze code door via de link in de e-mail die je van ons ontvangt. Ja kunt deze ook via de Hosting2GO Helpdesk invoeren.

4

Bij een juiste code wordt de verhuizing automatisch aangevraagd en goedgekeurd. Binnen korte tijd is jouw domeinnaam actief op onze servers.

5

Als de verhuizing is afgerond, dan ontvang je op het opgegeven e-mailadres een bevestiging.

Let op! Je moet er zelf voor zorgen dat je het contract bij jouw huidige hostingprovider opzegt. Doe je dit niet, dan kunnen zij kosten in rekening brengen voor diensten die je niet meer gebruikt.

Kan ik later hosting toevoegen?

Uiteraard is het geen probleem om later aan je domeinnaam een hostingpakket toe te voegen! Als je wilt profiteren van alle voordelen van ons krachtige hostingnetwerk, je website veilig wilt hosten en e-mailadressen wilt gebruiken, dan is hosting zo aangevraagd.

De servicemedewerkers wachten op jouw bericht voor de upgrade van je losse domeinnaam. Gebruik hiervoor deze knop:

Upgrade direct ❯❯

Let op! Je moet er zelf voor zorgen dat je het contract bij jouw huidige hostingprovider opzegt. Doe je dit niet, dan kunnen zij kosten in rekening brengen voor diensten die je niet meer gebruikt.

Hosting2GO - DNS Beheer

Beheer je domeinnamen via DNS

Jij hebt direct de volledige controle over jouw eigen domein!

 • Foward je URL naar een IP-adres of ander domein
 • Maak zelf geavanceerde DNS-records aan
 • Volledige controle over je losse domeinnaam

Simpel! In 3 stappen ben je online

Een domeinnaam aanvragen is niet moeilijk, volg de stappen

1 Bepaal naam en extensie


Kies een makkelijk te onthouden en geoptimaliseerde naam voor je domein. Heb je een bedrijf? Neem dan de bedrijfsnaam op. Kies een extensie uit, bijvoorbeeld .NL, .COM of .EU.

2 Controleer beschikbaarheid


Doe de domein check en zie of je gewenste domeinnaam met extensie nog beschikbaar is. Registreer hem met een druk op de knop.

3 Gebruik je domein


Je ontvangt een e-mail ter bevestiging van het vastleggen van je eigen domeinnaam. Vanaf dat moment kan je deze zelf beheren.

en stel jouw online identiteit veilig!

Vragen? Wij staan voor je klaar!

Onze specialisten van de klantenservice staan elke dag voor je klaar en helpen je supersnel!