Kan ik de hosting opzeggen maar de domeinnaam behouden?

Wil je geen gebruik meer maken van het hostingpakket, maar de domeinnaam wel bij ons blijven hosten? Dan kun je bij ons een downgrade laten uitvoeren. Hierbij vervalt het hostingpakket en houd je dus alleen een losse domeinnaam over. Houd er rekening mee dat bij een los domein geen e-mailondersteuning meer aanwezig is. Ook het instellen van mailforwarding is bij een los domein niet mogelijk. Mocht je de e-mail willen blijven gebruiken, dan kan dat alleen door het bestaande hostingpakket aan te houden.

Een downgradeverzoek kun je indienen via de medewerkers van onze helpdesk. Voordat je dat doet, raden we je aan eerst een backup te maken van alle data van je hostingpakket en eventuele mailberichten en databases. Al deze informatie zal bij de downgrade namelijk worden verwijderd. Wanneer je geen backup hebt, ben je die data dus kwijt.

Zodra je het downgradeverzoek hebt doorgegeven, gaan we deze actie per direct uitvoeren. Het is niet mogelijk een downgrade door ons te laten inplannen voor een latere datum. Houd daar dus rekening mee.

Heb je nog vragen?

Neem contact op met de helpdesk. We helpen je graag verder.