warningEr is gepland onderhoud. Klik hier voor meer informatieclose

Hoe maak ik een database backup?

Het is verstandig om regelmatig een database backup te maken, bijvoorbeeld voordat je wijzigingen aanbrengt, of gewoon als veilige backup. Volg hiervoor onderstaande stappen.

 
  1. Klik na inloggen op het Control Panel eerst op je domeinnaam en dan op ‘MySQL 5 Databases.’
  2. Klik in het rijtje onder ‘Databases’ op de naam van de database waarvoor je een back-up wilt maken.
  3. Klik op Open phpMyAdmin (zorg dat een popup-killer uit staat, want phpMyAdmin opent dan in een popup) en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord van de database.
  4. Nu opent phpMyAdmin. Klik in het linkermenu op de databasenaam (direct onder de icoontjes en een pull-down menu). De database-tabellen worden geladen en in het rechterscherm weergegeven.
  5. Bovenaan in het menu, vind je de knop ‘Exporteren’. Klik op deze knop. Je krijgt dan de keuze tussen Snel en Uitgebreid. De optie Snel is in de meeste gevallen voldoende.
  6. Kies onder ‘Opmaak’” het formaat waarin je de database wilt exporteren. Standaard staat deze op SQL, en ook dat is meestal goed.
  7. Klik op Start. De export begint en het bestand wordt opgeslagen. Via je browser kun je aangeven waar je het bestand op je computer wilt opslaan.


Via de Exportmethode ‘Snel’ wordt geen gebruik gemaakt van een compressie techniek. Heb je een grote database, kies dan in stap 5 voor ‘Uitgebreid’. Onder het kopje ‘Uitvoer’ vind je de mogelijkheid om Compressie in te schakelen. Je hebt dan de keuze tussen gezipt en ge-gzipt.

Heb je nog vragen?

Neem contact op met de helpdesk. We helpen je graag verder.