Wat zijn webgebruikers en hoe kan ik die aanmaken?

In jouw Control Panel heb je de mogelijkheid om webgebruikers aan te maken. Je kunt daarmee een gebruiker een eigen map geven op je hostingpakket.

Een webgebruiker krijgt een eigen FTP-map onder de domeinnaam, bijvoorbeeld:
http://www.domein.nl/~gebruikersnaam

De FTP-logins zijn de gegevens die je bij aanmaak van de webgebruiker invoert. Deze gegevens geven enkel toegang tot deze map, en dus niet de rest van het hostingpakket.

Je kunt vanuit jouw Control Panel een of meerdere webgebruikers toevoegen. Log daarvoor in op jouw Control Panel en klik links in het menu op ‘Webhosting’ en daarna op ‘Web users’. Klik hier op ‘Nieuwe web user’. Vul per gebruiker een gebruikersnaam in en maak een wachtwoord aan. Om een wachtwoord te genereren kun je op het icoon van een hangslot klikken.


De limiet voor dataverkeer en webruimte geldt ook voor webgebruikers. Webgebruikers verbruiken dus ook dataverkeer en webruimte. De hoofd FTP-gebruiker heeft geen toegang tot de map van webgebruikers. Je kunt hier dus ook geen controle op voeren.

Gebruikers kunnen met aangemaakte gebruikersnaam en wachtwoord inloggen via FTP. Het adres dat daarvoor gebruikt moet worden, is:
http://www.jouwdomein.nl/~gebruikersnaam
Uiteraard moet jouwdomein.nl gewijzigd worden in jouw eigen domeinnaam, en gebruikersnaam in de betreffende gebruikersnaam.

Instructies voor het gebruik van een FTP programma kun je hier vinden op onze website: ‘Zelf met FTP software aan de slag’

Heb je nog vragen?

Neem contact op met de helpdesk. We helpen je graag verder.