Kan ik de forwarding van een losse domeinnaam wijzigen?

Je losse domeinnaam zo optimaal mogelijk inzetten? Stel een URL forwarding in. Als je bij ons een losse domeinnaam bestelt, dan zal deze automatisch forwarden naar de startpagina van de website van Hosting2GO.

Het is mogelijk om dit aan te passen en een forward naar een ander doeldomein in te stellen. Dit kan elke willekeurige domeinnaam zijn, ongeacht of dit andere domein wel of niet bij ons wordt gehost.

image

Het doel van een losse domeinnaam kun je aanpassen in het DNS-menu. Die bereik je via de knop “Webhosting > DNS” in het Control Panel. In het DNS-menu is de regel ‘FWD’ aanwezig waarin je de huidige forwarding naar hosting2go.nl ziet staan.

Vouw de regel “FWD” uit door er op te klikken, in het invulvenster kun je vervolgens hosting2go.nl wijzigen naar een eigen gewenste doellocatie (dus domeinnaam.nl of domeinnaam.nl/naamvansubmap, waarbij je domeinnaam.nl en domeinnaam.nl/naamvansubmap uiteraard vervangt door de gewenste doellocatie).

Selecteer vervolgens met het pulldown-menu het type forwarding. Je hebt daarbij de keuze tussen:

  • 302 Found (standaard)
  • 301 Moved Permanently
  • Frame Forwarding

Bij de laatste optie blijft de domeinnaam in de adresbalk van de browser staan. Sluit af door op ‘Opslaan‘ te klikken en de wijziging door te voeren. Binnen een uur zal de losse domeinnaam verwijzen naar het opgegeven doel.

Voorbeeld DNS beheer van een losse domeinnaam


Heb je al een domeinnaam bij Hosting2GO? Upgrade direct >

Heb je nog vragen?

Neem contact op met de helpdesk. We helpen je graag verder.