Hoe kan ik een hostingpakket / subdomein forwarden?

Het is mogelijk om je hostingpakket of een subdomein te forwarden naar een andere website. Er zijn daarvoor drie mogelijkheden; via DNS-instellingen, met een .htaccess bestand of met een redirect-script.

In dit artikel vind je een korte uitleg van elk van de mogelijkheden.

Doorlinken via een .htaccess bestand

Via een .htaccess bestand kun je bezoekers ook doorsturen naar een andere domeinnaam of bijvoorbeeld naar een submap op jouw eigen domein.

Stel dat je WordPress hebt geïnstalleerd in de map /httpdocs/wordpress. Je kunt bezoekers voor www.domein.nl dan doorverwijzen naar www.domein.nl/wordpress door de volgende regel toe te voegen aan je /httpdocs/.htaccess bestand.


RedirectMatch permanent ^/$ http://www.domein.nl/wordpress/

Dan worden alle bezoekers voor http://www.domein.nl en http://domein.nl doorgestuurd naar http://www.domein.nl/wordpress/

Je kunt dit ook gebruiken om bezoekers die geen www voor je domeinnaam typen door te linken naar wel www voor jouw domeinnaam. Je krijgt dan bijvoorbeeld:


RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^domein.nl$ [NC]
RewriteRule ^(.*)$ http://www.domein.nl/$1 [R=301,L]

(uiteraard vervang je in het voorbeeld “domein.nl” door je eigen domeinnaam).

Hierdoor worden bezoekers voor http://domein.nl doorgestuurd naar http://www.domein.nl

Doorlinken via een script

Je kunt bezoekers ook doorverwijzen via een script. Daarbij kun je gebruik maken van HTML of PHP. Hieronder volgt een voorbeeld voor HTML en PHP.

Voor PHP kun je gebruik maken van:


<?php
header("location: http://www.domein.nl/submap");
exit;
?>

Ook hier vervang je “domein.nl/submap” door het gewenste doel URL.

Doorlinken via DNS instellingen

Je kan het DNS van je losse domeinnaam wijzigen in je Control Panel. Log hierop in met je bestelcode.

LET OP: Je kunt A- en CNAME-records niet gebruiken voor het forwarden van bezoekers tussen twee domeinnamen die actief zijn op servers van Hosting2GO.

DNS Records toevoegen voor jouw domeinnaam is mogelijk in het DNS menu. In het DNS menu zie je een overzicht van alle huidige DNS records. Voor het doorverwijzen kun je een A record of een CNAME record aanmaken. Met een A-record kun je een doorverwijzing instellen naar een IP-adres en met een CNAME record kun je doorverwijzen naar een domeinnaam.

Een CNAME doorverwijzing werkt alleen als de doelserver dit ondersteunt. Informeer bij de beheerder van de doelserver.

Doorverwijzen naar IP-adres

Bijvoorbeeld; je wilt bezoekers voor domein.nl doorverwijzen naar IP-adres 83.274.88.10

Selecteer in het DNS overzicht het bovenste A record. Bij ‘Doel’ wijzig je het bestaande IP record naar 83.274.88.10. Klik op ‘Opslaan’ om de wijziging te bewaren.

Wil je www.domein.nl door verwijzen naar hetzelfde IP adres dan vul je in het DNS overzicht bij het A record met * op dezelfde manier bij ‘Doel’ het IP adres in. Klik op ‘Opslaan’ om de wijziging te bewaren.

Doorverwijzen naar domeinnaam

Bijvoorbeeld; je wilt bezoekers voor www.domein.nl doorverwijzen naar het domein http://www.anderdomein.nl/

In dat geval klik je op de knop ‘Nieuw record’. In het volgende scherm selecteer je het record-type, dat is CNAME. Bij ‘hostnaam’ vul je www in en bij ‘Doel’ typ je de domeinnaam waarheen word doorverwezen. In dit voorbeeld moet je dan invullen www.anderdomein.nl. Klik op ‘Opslaan’ om de wijziging te bewaren.

Vanaf nu worden bezoekers voor www.domein.nl doorgestuurd naar www.anderdomein.nl. Het kan enige tijd (meestal binnen een half uur) duren voordat het A of CNAME record effectief is.

Heb je nog vragen?

Neem contact op met de helpdesk. We helpen je graag verder.