warningEr is gepland onderhoud. Klik hier voor meer informatieclose

Kan ik de forwarding van een losse domeinnaam wijzigen?

Je losse domeinnaam zo optimaal mogelijk inzetten? Stel een URL forwarding in. Als je bij ons een losse domeinnaam bestelt, dan zal deze automatisch forwarden naar de startpagina van de website van Hosting2GO.

Het is mogelijk om dit aan te passen en een forward naar een ander doeldomein in te stellen. Dit kan elke willekeurige domeinnaam zijn, ongeacht of dit andere domein wel of niet bij ons wordt gehost.

Ook kun je bezoekers door laten sturen naar een submap op een andere domeinnaam of een subdomein.

Instructie
 
Instructie

Het doel van een losse domeinnaam kun je aanpassen in het DNS-menu. Die bereik je via de link onder ‘Direct regelen’ in het hoofdmenu van de helpdesk. In het DNS-menu is de regel ‘FWD’ aanwezig waarin je de huidige forwarding naar hosting2go.nl ziet staan.

Klik achteraan deze regel op ‘Wijzig‘. In het invulvenster kun je vervolgens hosting2go.nl wijzigen naar een eigen gewenste doellocatie (dus domeinnaam.nl of domeinnaam.nl/naamvansubmap, waarbij je domeinnaam.nl en domeinnaam.nl/naamvansubmap uiteraard vervangt door de gewenste doellocatie).

Selecteer vervolgens met het pulldown-menu het type forwarding. Je hebt daarbij de keuze tussen:

  • 302 Found (standaard)
  • 301 Moved Permanently
  • Frame Forwarding

Bij de laatste optie blijft de domeinnaam in de adresbalk van de browser staan. Sluit af door op ‘Opslaan‘ te klikken en de wijziging door te voeren. Binnen een uur zal de losse domeinnaam verwijzen naar het opgegeven doel.

Checken is kinderspel

Wil je jouw portfolio van domeinen uitbreiden, bijvoorbeeld vanuit defensief oogpunt? Wil je helemaal nieuw online starten? Check dan hier jouw gewenste domeinnaam en registreer deze als hij vrij is.

Iedereen heeft namelijk behoefte aan een unieke plek op het internet. Stel je online identiteit veilig.

Heb je nog vragen?

Neem contact op met de helpdesk. We helpen je graag verder.