Mijn domeinnaam doorverwijzen naar Wix

Als je de bezoekers van de domeinnaam wilt doorverwijzen naar een site die je bij Wix hebt gemaakt, dan is dat bij ons alleen mogelijk via een zogenaamde pointing.

In eerste instantie zal Wix vragen om de nameservers bij ons te laten aanpassen, maar dat is binnen ons systeem helaas niet mogelijk. Toch kun je dus bij ons wel een doorverwijzing maken naar je Wix-site.

Klik hier voor de uitleg op de website van Wix

Volg eerst de instructies op deze pagina. Log daarna in op onze helpdesk en ga naar het DNS-menu. Het DNS-menu is te vinden onder het kopje ‘Direct regelen’. Klik daar op de link ‘DNS Records toevoegen’.

In het DNS-menu ga je twee CNAME-records aanmaken. Om te beginnen maak je een record aan waarbij je als host-name ‘www’ opgeeft. Als doellocatie vul je het adres in dat je via de account-pagina’s van Wix kunt krijgen. Vervolgens maak je het tweede CNAME-record aan. Hierbij geef je als host-name ‘m’ (voor mobiele bezoekers) op en wederom als doellocatie het adres dat Wix aan je geeft.

Tenslotte log je in op je hostingpakket en maak je in de map /httpdocs het bestand .htaccess aan. Neem daarin de volgende regel op:

RedirectMatch permanent ^/$ http://www.domeinnaam.nl

Uiteraard vervang je domeinnaam.nl door jouw eigen domeinnaam. Hierdoor worden bezoekers die de site zonder www opvragen ook doorgestuurd naar Wix.

Alle instellingen zijn nu gemaakt. Binnen uiterlijk een uur komen bezoekers van je domeinnaam uit op de website die je bij Wix hebt gemaakt.

Heb je nog vragen?

Neem contact op met de helpdesk. We helpen je graag verder.