Kan ik mijn domeinnaam wijzigen?

Het kan gebeuren dat een domeinnaam niet meer past bij jouw website, om wat voor reden dan ook. Je wil de domeinnaam van het hosting pakket dat je bij Hosting2GO hebt wellicht wijzigen.

Technisch gezien is het –helaas- niet mogelijk om de domeinnaam van een hostingpakket te veranderen. We kunnen een hosting pakket ook niet aan een andere domeinnaam koppelen, om diverse redenen.

Wat wél kan is via onze website een nieuw pakket aanvragen onder de nieuwe domeinnaam. Vervolgens kun je de website en eventuele database(s) kopiëren naar het nieuwe pakket. Gebruik je WordPress, raadpleeg dan onderstaand artikel voor het verplaatsen van de website:

WordPress website verplaatsen naar andere domeinnaam

Website handmatig verplaatsen

Het verplaatsen van de website bestanden kun je handmatig uitvoeren wanneer je bijvoorbeeld geen WordPress gebruikt. Download daarvoor alle bestanden uit de hoofdmap httpdocs via een FTP programma zoals FileZilla.

Na het downloaden van de bestanden kun je via hetzelfde FTP programma verbinding maken met het nieuwe pakket en de bestanden uplaoden.

Hoe je daarna eventueel een database verplaatst (exporteert, aanmaakt in het Control Panel en importeert) lees je in de volgende artikelen:

Hoe maak ik een database backup?
Database aanmaken
WordPress database terugplaatsen

Controleer daarna via jouw Control Panel of er e-mail adressen ingesteld zijn, en stel deze indien gewenst in het Control Panel van het nieuwe pakket in.

Nadat je alles verplaatst en getest hebt, kan het ‘oude’ pakket indien gewenst gedowngraded worden naar een Losse Domeinnaam. Let er hierbij wel op dat zowel de hosting als e-mail functie komen te vervallen indien je het pakket naar een Losse Domeinnaam laat omzetten.

Heb je nog vragen?

Neem contact op met de helpdesk. We helpen je graag verder.