Hoe kan ik mijn mailbox opschonen?

Het kan om verschillende reden nodig zijn om jouw mailbox op te schonen. De meest eenvoudige manier is om dit via de webmail te doen. Volg hiervoor onderstaand stappenplan.

  1. Ga naar de inlogpagina van de webmail via http://webmail.jouwdomeinnaam.nl of https://XX.sslprotected.nl/webmail . In de laatste URL vervang je ‘XX’ door het servernummer waar jouw hostingpakket op staat.
  2. Log in met het hele e-mailadres als gebruikersnaam en het wachtwoord van het e-mailadres . Lukt inloggen niet, dan kun je het wachtwoord van het e-mailadres wijzigen. In dit artikel lees je hoe: Wachtwoord e-mailadres wijzigen
  3. Standaard worden er maximaal 15 berichten per pagina weergegeven. Om het opschonen makkelijker te maken, gaan we dit aantal verhogen. Klik boven in het menu op ‘Opties’ en vervolgens op ‘Weergavevoorkeuren’ aan de rechterzijde van het scherm.


  4. Verhoog het aantal berichten per pagina naar (bijvoorbeeld) 100, 200 of 300. Vul dit getal in, scroll naar beneden en klik op de groene knop ‘Verstuur’.
  5. Klik links in het menu op ‘INBOX’ om de mailbox te openen. Sorteer de mailbox zodat de oudste berichten als eerste worden weergegeven. Dit doe je door op het pijltje bij ‘Ontvangen’ te klikken.
  6. Door op het vinkje bij ‘Van’ te klikken kun je alle berichten op de pagina selecteren. Selecteer de berichten die je wilt verwijderen en klik in de rechterhoek van het scherm op de rode knop met het icoon van een prullenbak.
  7. Wanneer je klaar bent met het selecteren en verwijderen van berichten gaan we de prullenbak legen. LET OP! De berichten worden hiermee permanent verwijderd.
  8. Je kunt de prullenbak (trash) legen door links in het menu op ‘legen’ te klikken naast ’trash’.

Outlook mailbox opruimen

Gebruik je Outlook om e-mail op te halen? Je kunt ook in Outlook mail opruimen, bijvoorbeeld door een lokale archief map aan te maken en de mail naar die map te verplaatsen.

Dat was het. Je hebt jouw mailbox opgeschoond! Via het onderdeel ‘Verslag’ in jouw Control Panel kun je inzien hoeveel ruimte de mailbox in beslag neemt. Zie daarvoor dit artikel op onze website: Hoeveel webruimte verbruiken mijn e-mailadressen?

Heb je nog vragen?

Neem contact op met de helpdesk. We helpen je graag verder.