Hoe kan ik mijn e-mailprogramma instellen?

Voor het instellen van je e-mail op je pc of laptop in een mailprogramma heb je in de basis vier instellingen nodig om dit goed te laten werken.

Daarnaast kunnen er per e-mailprogramma (zowel op de computer als op een mobiel apparaat) extra instellingen nodig zijn.

Hiervoor raden we je aan de afzonderlijke handleiding van jouw mailprogramma of mobiele apparaat op deze site te raadplegen. Uiteraard moet je het mailadres dat je wilt gebruiken ook eerst aanmaken in het Control Panel.

Voor het instellen van het e-mailprogramma heb je sowieso altijd de volgende gegevens nodig:

1
Gebruikersnaam – Dit is altijd je volledige e-mailadres
2
Wachtwoord – Het wachtwoord dat je zelf hebt ingesteld bij het aanmaken van het e-mailadres in het Control Panel.
3
Inkomende mailserver (POP/IMAP) – Vul hier in: serverX.hosting2go.nl. De X vervang je door het nummer van de server waarop je hostingpakket is geplaatst. Je kunt dit vinden in de e-mail met inloggegevens. Gebruik je POP dan is het poortnummer van de inkomende mailserver poort 110, bij IMAP is dat poort 143
4
Uitgaande mailserver (SMTP) – Vul ook hier in: serverX.hosting2go.nl. De X vervang je opnieuw door het nummer van de server waarop je hostingpakket staat. Het poortnummer van de uitgaande mailserver is poort 25. Het kan zijn dat je internetprovider uitgaande mail via deze poort blokkeert. Gebruik in dat geval het alternatieve poortnummer 2525.

Belangrijke informatie

Voer niet de door ons verstrekte logingegevens voor het Control Panel of FTP in. Deze zijn niet geschikt voor e-mail.

Je vraag niet beantwoord?

Neem contact op met de helpdesk. We helpen je graag verder.

Stel direct je vraag >