Website gehackt, afpersing

De laatste tijd ontvangen veel mensen een e-mail via het contactformulier van hun website, waarin wordt aangegeven dat de website gehackt is en gegevens zijn buitgemaakt. De verzender vraagt je om geld via Bitcoin over te maken.

Het bericht dat je hebt ontvangen is een bekende oplichtingsmethode. Het lijkt alsof jouw website is gehackt. Dat is niet het geval.

Afpersing
image
Afpersing

Je website is dus niet gehackt. Maak vooral geen geld over naar dit soort oplichters!

De melding die wordt gestuurd

GELIEVE DEZE E-MAIL NAAR IEMAND IN UW BEDRIJF TE DRAGEN DIE BELANGRIJKE BESLISSINGEN KAN MAKEN!

We hebben uw website —domeinnaam— gehackt en uw databases uitgepakt.

Hoe is dit gebeurd?
Ons team heeft een kwetsbaarheid binnen uw site gevonden die we hebben kunnen misbruiken. Nadat we het beveiligingslek hadden gevonden, konden we uw databasereferenties ophalen en uw volledige database extraheren en de informatie naar een offshore-server verplaatsen.

Wat betekent dit?

We zullen systematisch een aantal stappen doorlopen om uw reputatie volledig te schaden. Eerst wordt uw database gelekt of verkocht aan de hoogste bieder, die ze zullen gebruiken met hun bedoelingen. Als er vervolgens e-mails worden gevonden, zullen ze worden gemaild dat hun informatie is verkocht of gelekt en dat uw site http: //www.deblos.nl een fout heeft gemaakt, waardoor uw reputatie wordt geschaad en boze klanten / medewerkers met wat dan ook boos worden klanten / medewerkers doen. Ten slotte worden alle links die u in de zoekmachines heeft geïndexeerd, gedeïndexeerd op basis van blackhat-technieken die we in het verleden hebben gebruikt om onze doelen te de-indexeren.

Hoe stop ik dit?

We zijn bereid om tegen een kleine vergoeding de reputatie van uw site niet te vernietigen. De huidige vergoeding is 0.323 BTC in bitcoins ($ 3000 USD).

Stuur de bitcoin naar het volgende Bitcoin-adres (kopieer en plak als het hoofdlettergevoelig is): —Botcoin-adres verwijderd—

Zodra u heeft betaald, krijgen wij automatisch bericht dat het uw betaling was. Houd er rekening mee dat u moet betalen binnen 5 dagen na ontvangst van deze kennisgeving of het databaselek, verzonden e-mails en de-index van uw site ZAL starten!

Hoe krijg ik Bitcoins?

U kunt eenvoudig bitcoins kopen via verschillende websites of zelfs offline bij een Bitcoin-geldautomaat. We raden u aan https://cex.io/ te gebruiken voor het kopen van bitcoins.

Wat als ik niet betaal?

Als u besluit niet te betalen, starten we de aanval op de aangegeven datum en houden we deze aan totdat u dat doet, er is geen tegenmaatregel, u zult alleen meer geld verspillen aan het zoeken naar een oplossing. We zullen uw reputatie bij Google en uw klanten volledig vernietigen.

Dit is geen hoax, beantwoord deze e-mail niet, probeer niet te redeneren of te onderhandelen, we zullen geen antwoorden lezen. Zodra u heeft betaald, stoppen we met wat we aan het doen waren en hoort u nooit meer iets van ons!

Houd er rekening mee dat Bitcoin anoniem is en dat niemand zal ontdekken dat u hieraan heeft voldaan.

Is mijn website onveilig?

Een beetje hacker had je wel persoonlijk aangeschreven en niet het contactformulier gebruikt, zeker omdat deze aangeeft e-mailadressen te hebben uit je database. Ook het de-indexeren is een handeling die niet mogelijk is zonder ook toegang te hebben tot webmaster-functionaliteiten bij zoekmachines van bijvoorbeeld Google en Microsoft.

Over het algemeen zullen hackers je nooit mailen dat je gehackt bent. Een hacker heeft er namelijk meer aan om onopgemerkt gebruik te maken van je hostingpakket, om bijvoorbeeld spam te verzenden of malware te plaatsen, zodat bezoekers van je site worden geïnfecteerd.

Wat moet ik doen?

Gebruik veilige wachtwoorden
Hoewel je website nu niet gehackt is, raden we wel aan om met regelmaat je wachtwoord te wijzigen om de kans op een hack zo klein mogelijk te houden. Gebruik unieke en complexe wachtwoorden. Bij voorkeur gebruik je voor elk account een ander wachtwoord. Een passwordmanager kan je helpen om je wachtwoorden te beheren.

Dit zijn de slechtste wachtwoorden van 2019

Zorg dat je website up-to-date is
Voer updates van Joomla of WordPress of elk ander CMS met regelmaat uit. Zo voorkom je dat hackers bekende lekken kunnen misbruiken en op die manier toegang tot je websitebestanden kan krijgen.

Hoe kan ik dit voorkomen?

Je kunt dit soort berichten voorkomen door je contactformulier te beveiligen met reCAPTCHA of een andere anti-spam beveiliging. Die houdt de meeste van dit soort berichten tegen. Maak verder nooit zomaar geld over naar een Bitcoin-adres.

Zoek het Bitcoin-adres op

Via de Bitcoin Abuse Database kun je Bitcoin-adressen zoeken. Hier kun je zien of mensen het adres hebben gemeld als fraude. Hier zie je ook meerdere meldingen over deze vorm van fraude.