E-mail functie uitschakelen in het Control Panel

Als je gebruik maakt van een externe maildienst, zoals Office 365, dan wil je natuurlijk dat alle mail dáár wordt afgeleverd. Je hebt hiervoor MX-records aangemaakt in het DNS-menu. E-mail die bij onze DNS-servers aankomt, wordt daardoor direct doorgestuurd naar je eigen maildienst.

Berichten van een mailscript op je website, zoals van een webshop of een contactformulier, worden direct lokaal op je hostingpakket verwerkt. Daardoor ontvang je deze mails niet in de mailbox bij de externe maildienst. Het is mogelijk om e-mail vanaf een webshop of contactformulier te forceren om toch de opgegeven MX-records te volgen.

Je kunt dit instellen door de mail op de server uit te schakelen. Log hiervoor eerst in op het Control Panel. Klik vervolgens op je domeinnaam. Klik op de knop ‘Mail’ en daarna op ‘Instellingen’. Hier vind je de instelling ‘E-mail voor domein’. Klik op ‘Actief’ en seleteer ‘Inactief’. Klik daarna op de knop ‘Opslaan’. De mail functie is uitgeschakeld.

Mail vanuit een PHP-script op je website wordt daardoor alsnog via de MX-records verzonden en komt dan wel uit in je mailbox bij de externe maildienst. Zo kun je volledig gebruik maken van je Exchange-server, Office 365, Google Apps of andere externe maildienst, zoals een externe spamfilter-dienst.

Heb je nog vragen?

Neem contact op met de helpdesk. We helpen je graag verder.