Database aanmaken

Je kunt binnen jouw Control Panel databases aanmaken en beheren. We leggen je in dit artikel uit hoe je dat kunt doen.

Log in op jouw Control Panel en klik in het menu boven in op ‘Webhosting > Database’. Is er voorheen al een (of meerdere) database(s) aangemaakt op jouw hostingpakket, dan worden deze weergegeven in een overzicht.

Om een nieuwe database aan te maken, klik je op ‘Nieuwe Database’. Vul de volgende velden aan en klik daarna op ‘Opslaan’:

  • Database naam: Vul een naam voor de database in
  • Gebruikersnaam: Vul een database gebruikersnaam in, hiermee log je in op de database
  • Wachtwoord: Geef een wachtwoord voor de database gebruiker op, hiermee log je in op de database
  • Wachtwoord herhalen: Herhaal het eerder ingevoerde wachtwoord ter bevestiging

Inloggen op de database

Je kunt via twee manieren inloggen op de database. De eerste manier is via het database overzicht in het Control Panel. Klik op een database en klik vervolgens op de knop ‘phpMyAdmin’ om het inlogscherm te openen.

Het is ook mogelijk het inlogscherm direct te benaderen via deze URL:

https://XX.sslprotected.nl/phpmyadmin

In de URL vervang je ‘XX’ door het servernummer waar jouw hostingpakket op staat. Handig om bijvoorbeeld te bookmarken in jouw browser, zodat je niet eerst hoeft in te loggen op het Control Panel. In het inlogscherm van phpMyAdmin vul je de database gebruikersnaam en bijbehorend wachtwoord in om in te kunnen loggen.

Database gebruiken

Om de database te kunnen benaderen vanuit jouw script, heb je een aantal gegevens nodig. Allereerst moet je een servernaam opgeven. Op onze servers is dat altijd ‘localhost’. Geef verder de databasenaam, gebruikersnaam en wachtwoord op. Het gaat dan om de gegevens die je zojuist hebt gebruikt bij de stappen hierboven.

Heb je nog vragen?

Neem contact op met de helpdesk. We helpen je graag verder.