Maken jullie back-ups van mijn website?

Ja, wij maken volledige backups van alle gegevens op je hostingpakket. Deze backups worden wekelijks op een beveiligde externe lokatie opgeslagen. Zo hebben we bij calamiteiten (zoals bijvoorbeeld brand, diefstal, computer-inbraak of waterschade) toch alle data achter de hand. Verder zijn al onze systemen uitgevoerd met dubbele harddisks in RAID-1 configuratie. Daarmee houden we de beschikbaarheid van jouw website op een zeer hoog niveau.

De backups die wij maken worden eigenlijk alleen gebruikt in noodsituaties. Zorg daarom zelf met regelmaat voor een eigen backup van je gegevens. Onze backups zijn dus niet bedoeld voor het terugzetten van data voor individuele gevallen.

Mocht je toch een keer zijn vergeten om een backup te maken, of is in die backup een fout ontstaan, neem dan contact op met onze medewerkers. Mogelijk kunnen wij nog iets voor je herstellen. Dat doen we uiteraard zonder extra kosten, maar we kunnen vooraf geen garanties geven dat we de data ook voor je kunnen herstellen. Nogmaals; maak zelf geregeld backups van website, databases en e-mail!

Heb je nog vragen?

Neem contact op met de helpdesk. We helpen je graag verder.