Mail adressen beheren

Mail adressen beheren

In het adressenoverzicht zie je een overzicht van alle e-mailadressen die op jouw hostingpakket actief zijn. Door op een e-mailadres te klikken krijg je toegang tot meerdere instelmogelijkheden.

Automatisch antwoorden

Door op de knop ‘Automatisch antwoorden’ te klikken kun je een autoresponder instellen. Handig wanneer je bijvoorbeeld een tijdje op vakantie gaat. Je kunt er daarbij voor kiezen of je alle berichten die op het e-mailadres binnenkomen wil laten doorsturen naar een ander e-mailadres. Dit kan handig zijn wanneer je een nieuw e-mailadres in gebruik hebt genomen, en het ‘oude’ na een tijdje wil sluiten.

Antwoord e-mailadres niet vaker dan (keren per dag): Hiermee stel je in hoevaak er op 1 dag door de autoresponder gereageerd mag worden op een specifiek e-mailadres. Stel je dit in op 10, dan kan een persoon tot 10 keer het autoresponder bericht ontvangen op het moment dat hij of zij jou 10 of meer berichten stuurt.

Opslaan tot max (enkele e-mailadressen): Hiermee stel je in hoeveel unieke e-mailadressen er door de autoresponder ‘onthouden’ worden.

SpamAssassin

SpamAssassin is het standaard spamfilter. Je kunt het spamfilter ‘losser’ of ‘strenger’ instellen door het aantal ‘Hits’ te verlagen of verhogen. Hoe lager het aantal hits, hoe strenger het spamfilter staat ingesteld. De standaard waarde is 7.

Actie: Je kunt kiezen of een spam bericht gemarkeerd wordt of direct wordt verwijderd.
Onderwerp voorvoegsel gebruiken: Je kunt het onderwerp van een spam bericht laten markeren met een voorvoegsel.
Onderwerp voorvoegsel: Stel eventueel het voorvoegsel in voor het onderwerp van spamberichten.
Whitelist: Door een e-mailadres of domeinnaam toe te voegen aan de whitelist zullen berichten hiervan nooit als spam gemarkeerd worden. Je voegt alle e-mailadressen van een domeinnaam toe te voegen door een sterretje als e-mailadres te gebruiken, bijvoorbeeld *@voedingscoachsofie.nl.
Blacklist: Door een e-mailadres of domeinnaam toe te voegen aan de blacklist worden alle berichten gemarkeerd of verwijderd, afhankelijk van de instelling die je hebt gekozen onder ‘Actie’. Ook hier kun je alle e-mailadressen op een domeinnaam toevoegen door een sterretje als e-mailadres te gebruiken, bijvoorbeeld *@voedingscoachsofie.nl

Alias

Je kunt hier meerdere aliassen voor een e-mailadres toevoegen. Een alias is een variatie op jouw e-mailadres waar mensen jouw e-mailadres op kunnen bereiken. Handig wanneer je bijvoorbeeld een naam hebt die nog wel eens verkeerd wordt gespeld, zoals ‘Raymund’. Met een alias voorkom je dat je meerdere mailboxen moet beheren.

Doorsturen

Alle berichten die op jouw e-mailadres binnenkomen kun je met deze optie laten doorsturen naar één of meerdere e-mailadressen.