Hoe kan ik ReCaptcha inschakelen in Joomla! 2.5?

Captcha is een onderdeel van veel invulformulieren op websites. Het is het deel waarbij je een woord moet intypen om aan te tonen dat je een mens bent, en geen computer die geautomatiseerd je contactformulier of gastenboek probeert te spammen.

Met Captcha kun je deze spam activiteiten op jouw site voorkomen of terugdringen. De robots die normaliter uw formulier willen vullen, kunnen namelijk niet bepalen welke tekens er op de afbeelding staan.

ReCaptcha is een populair Captcha systeem in Joomla 2.5. Middels onderstaande uitleg kun je deze voor jouw site activeren.

ReCaptcha instellen in Joomla 2.5

  1. Log in op je Joomla dashboard
  2. Klik in het top-menu op “Site” > “Global Configuration”
  3. Onder het tabje “Site” stel je “Default Captcha” in op “Captcha ReCaptcha” en klik op “Save”
  4. Voor ReCaptcha is een code nodig om het te laten werken. Om deze code te kunnen verkrijgen, heb je een Google account nodig. Heb je die nog niet? Klik dan eerst hier voor Aanmaken Google Account. Heb je een Google account? Klik dan hier voor het opvragen van een ReCaptcha Code . Hier krijg je een Public Key en een Private Key.
  5. Met deze codes kun je vervolgens Joomla instellen voor het gebruik van ReCaptcha. Klik in het Joomla Dashboard op “Extensions”> “Plug-in Manager”
  6. Gebruik de “Filter” optie om te zoeken op captcha, en klik op de > Captcha – ReCaptcha link
  7. Voer je Public Key en je Private Key in en klik op “Save”

Je hebt nu ReCaptcha succesvol geactiveerd voor Joomla 2.5.

Heb je nog vragen?

Neem contact op met de helpdesk. We helpen je graag verder.