Diavoorstelling toevoegen in SiteBuilder Plus

Met de diavoorstelling module kun je meerdere afbeeldingen achter elkaar laten zien met diverse overgangseffecten. Je kunt hier afbeeldingen plaatsen met het formaat: GIF, JPEG en PNG.

De afbeeldingen worden niet automatisch verkleind, vandaar dat we adviseren om afbeeldingen met allemaal exacte dezelfde afmeting te uploaden. Indien je niet dezelfde afmetingen hebt zal de diavoorstelling verspringen en zal hij niet goed getoond worden.

Bij het uploaden van de afbeeldingen heb je de mogelijkheid om een omschrijving en eventueel een link op te geven naar een pagina op je eigen website naar een andere website. De diavoorstelling heeft meerdere overgangseffecten die je kunt instellen, het overgangseffect dat gekozen wordt geldt direct voor alle afbeeldingen in de diavoorstelling. Het is dus niet mogelijk om diverse overgangseffecten te selecteren per afbeelding.

Om de overgangseffecten te bekijken kun je enkele afbeeldingen in de diavoorstelling plaatsen en het gewenste overgangseffect selecteren. De diavoorstelling wordt in de SiteBuilder Plus-editor getoond.

Diavoorstelling toevoegen in SiteBuilder Plus

 1. Ga naar het tabblad “Inhoud” en selecteer de module “Diavoorstelling” en sleep deze module naar de pagina.
  SiteBuilder Plus diavoorstelling toevoegen
 2. Klik op “Afbeeldingen toevoegen”, en voeg je afbeeldingen toe die je wilt uploaden. Klik vervolgens op “OK”. Je hebt de mogelijkheid om meerdere afbeeldingen tegelijk te uploaden.
  SiteBuilder Plus diavoorstelling afbeelding toevoegen

  LET OP!

  We adviseren je om geen afbeeldingen groter dan 1024 x 768 pixels te plaatsen. Wanneer de afbeeldingen geupload zijn heb je de mogelijkheid om ze op volgorde te rangschikken. Gebruik hiervoor de pijlen die getoond worden als je met je muis over de afbeelding heen gaat. Je kunt op deze manier ook de afbeelding verwijderen door op .

 3. Om een afbeelding omschrijving op te geven selecteer je de afbeelding in het overzicht en vul je aan de rechterkant onder het kopje “Paginaomschrijving”, de omschrijving in.
 4. Om een link toe te voegen, selecteer je eerst een afbeelding in het overzicht. Vervolgens kun je aan de rechterkant van het scherm een link aanmaken.
  SiteBuilder Plus diavoorstelling instellingen
 5. Als je het overgangseffect wilt wijzigen klik je op het tabblad “Instellingen”. Selecteer vervolgens in het dropdown lijst de gewenste overgang.
 6. Geef op hoelang een afbeelding getoond moet worden.
 7. Geef op of de diavoorstelling navigatie getoond moet worden. De optie “Binnen” zal de navigatie bovenop de afbeeldingen in de rechterbovenhoek getoond worden. De optie “Onder” zal de navigatie onder de afbeeldingen plaatsen.
 8. Selecteer of er navigatiepijlen getoond moeten worden in de diavoorstelling.
 9. Klik op “OK” om de diavoorstelling instellingen op te slaan.
  De diavoorstelling wordt pas op je website getoond nadat je website is gepubliceerd.

Verwijderen van een afbeelding in de diavoorstelling

SiteBuilder Plus diavoorstelling afbeelding verwijderen

Selecteer de afbeelding die je wilt verwijderen, rechtsboven (langs de afbeelding) komt een verwijder icoon in beeld. Klik hierop om de afbeelding te verwijderen.

Diavoorstelling verwijderen

SiteBuilder Plus diavoorstelling verwijderen

Plaats de cursor op de diavoorstelling video module en klik op “Verwijderen”. De diavoorstelling wordt pas verwijderd als de website opnieuw is gepubliceerd.

Heb je nog vragen?

Neem contact op met de helpdesk. We helpen je graag verder.