Widgets toevoegen in SiteBuilder Plus

In SiteBuilder Plus kun je verschillende soorten functies plaatsen op je pagina’s. Aan de hand van onze voorbeeld website laten we je zien hoe je dat doet.

 

In de editor van SiteBuilder Plus kun je via het tabblad Design kiezen voor Indeling. Je hebt dan een idee van hoe de pagina’s zijn opgebouwd. Onze site bestaat bovenaan uit een Titel. Hierin vind je het logo, de menubalk en de grote afbeelding. Daaronder is de daadwerkelijke ruimte voor inhoud. Deze is in ons geval opgebouwd uit een hoofdblok en daarnaast een zijbalk; zijbalk 1.

Onderin hebben we een footer geplaatst. Hierin staan drie blokken met linkjes naar pagina’s en blog-items én onze fictieve contactgegevens. Ik bekijk nu de pagina Arrangementen. Op deze pagina gaan we een blokje tekst toevoegen. In de editor klik je dan eerst op het tabblad inhoud. Vervolgens sleep je de widget “Tekst en Afbeeldingen” met je muis naar de pagina.

Als je dat doet, worden ineens ook andere onderdelen van je site weergegeven. Zo zie je onder meer de tekstvlakken en afbeeldingen van de homepage. Sleep je met je muis de widget over de pagina, dan zie je kaders verschijnen. In deze kaders staat op welke pagina de inhoud van het kader getoond wordt.

Er zijn daarbij vier mogelijkheden: “Alle pagina’s”, “alleen de voorpagina”, “alle pagina’s behalve de voorpagina” en “alleen deze pagina”. Het kader voor “alleen deze pagina” is groen van kleur. Op deze pagina zijn meerdere groene kaders te vinden. Beide vind je in de ruimte voor inhoud, zowel in de hoofdruimte als in de zijbalk.

Als je widget op de juiste plek staat, laat je de muisknop los en wordt de widget geplaatst. Je kunt nu inhoud aan de widget toevoegen.

Heb je nog vragen?

Neem contact op met de helpdesk. We helpen je graag verder.