Google Webmaster Tools toevoegen aan SiteBuilder Plus

Wil je inzicht in de prestaties van je website in Google? Dan kun je Google Webmaster Tools gebruiken.

In SiteBuilder Plus kun je Google Webmaster Tools eenvoudig toevoegen. Hiervoor moet je de website eerst verifiëren. Dat kan op twee manieren; met een verificatiebestand of door een code te plaatsen in de metatags van je pagina’s. Beide mogelijkheden kun je in SiteBuilder Plus zelf uitvoeren.

Webmastertools toevoegen via verificatiebestand

 1. Ga naar het tabblad “Instellingen” > “Geavanceerd”.

  Webmaster Tools toevoegen

 2. Er zijn twee manieren om een verificatiebestand aan te maken: Je kunt SiteBuilder een bestand laten aanmaken, maar je kunt ook zelf het bestand, dat Google aanlevert, uploaden.
 3. Selecteer “Verificatiebestand aanmaken” en voer hier de naam in van het verificatiebestand (op te vragen bij Webmastertools) en klik op “OK”. Wil je het bestand zelf uploaden, klik dan op “Verificatiebestand uploaden”, kies dan voor “Bladeren” en selecteer het bestand om deze te uploaden. Klik op “OK”. Het verificatiebestand wordt nu geüpload en geplaatst.
  Verificatiebestand aanmaken in SiteBuilder Plus
 4. Nadat het verificatiebestand is geplaatst, kun je bij Webmaster Tools bevestigen dat het bestand is geplaatst om de eigenaar te verifiëren.
 5. Klik op “OK” om de wijzigingen op te slaan.

Webmastertools toevoegen via metatags

 1. Ga naar het tabblad “Instellingen” > “Geavanceerd”.
 2. Klik vervolgens op “Metagegevens bewerken”.
 3. Webmaster Tools via metatags toevoegen

 4. Voeg de code in het daarvoor bestemde veld in en klik op “Toevoegen”. Let op: Alleen geldige HTML-tags voor de sectie van de HTML-standaarden worden ondersteund. Metadata veranderingen worden pas beschikbaar nadat je website is gepubliceerd.
 5. Klik op “OK” om de wijzigingen op te slaan.

Heb je nog vragen?

Neem contact op met de helpdesk. We helpen je graag verder.