Design templates gebruiken in SiteBuilder Plus

Wanneer je website wordt gegenereerd, zal SiteBuilder Plus een willekeurig ontwerp selecteren. Zo’n template is een combinatie van website elementen zoals banners, sitebars (zijbalken), pagina indelingen en kleuren.

Je kunt het ontwerp in de SiteBuilder Plus-editor vervolgens wijzigen door een ander ontwerp te selecteren dat aansluit bij je wensen. Je kunt ook het ontwerp aanpassen door elementen te verslepen en naar je eigen smaak te positioneren en vorm te geven.

In SiteBuilder Plus is het mogelijk om je ontwerp te exporteren en weer te importeren, bijvoorbeeld in SiteBuilder Plus die je voor een andere website beschikbaar hebt.

Belangrijke informatie

Om een sjabloon te selecteren en toe te passen op een site: Ga naar het tabblad “Design” > “Sjablonen”, selecteer het gewenste sjabloon en klik op “OK”.
Wanneer je een template uploadt en activeert, worden de actieve website elementen en modules overschreven, samen met de inhoud die ze kunnen bevatten. De volgende website elementen en instellingen kunnen worden opgeslagen in een sjabloon:

  • De website layout: de locatie en de grootte van de header, footer en de website indeling.
  • De afbeelding banner(s).
  • Alle modules waarvan de site gebruik maakt.
  • Het kleurenschema of individueel gekozen kleuren.
  • De lettertypen.
  • De instellingen voor randen en afgeronde hoeken van de pagina-elementen.

Design templates exporteren en importeren

Template exporteren en importeren in SiteBuilder Plus

Om een template op te slaan en exporteren ga je in de Editor naar tabblad “Design” en klik op “Design exporteren”. Voor het importeren kies je “Design importeren”. Hierna selecteer je het .zip-bestand en klik je op “OK” om het ontwerp toe te passen.

Heb je nog vragen?

Neem contact op met de helpdesk. We helpen je graag verder.