Pagina toevoegen in SiteBuilder Plus

In SiteBuilder Plus kun je meerdere pagina’s toevoegen of pagina’s verwijderen. Er zit een limiet op het totaal aantal pagina’s dat je kunt aanmaken.

Wanneer je aantal toegewezen pagina’s hebt bereikt, wordt dit in de SiteBuilder Plus-editor getoond door een icoon met een $-teken op de knop “Pagina toevoegen”. Als je pagina’s gaat toevoegen, moet je weten dat je website-pagina’s uit maximaal drie niveau’s kan bestaan.

Instructie
 
Instructie

Om een nieuwe pagina toe te voegen aan je website, kun je onderstaande stappen volgen.

 1. Ga naar het tabblad “Pagina’s”.
 2. Klik op “Pagina toevoegen”. De nieuwe pagina verschijnt groen gemarkeerd.
  Pagina toevoegen in SiteBuilder Plus
 3. Plaats de nieuwe pagina door te slepen naar de juiste plaats of door te klikken op de pijltjes.
 4. Geef de pagina titel op (zichtbaar aan de rechterkant).
 5. Als je klikt op “Omschrijving en sleutelwoorden van pagina bewerken” kun je een beknopte pagina omschrijving opgeven van de inhoud van de pagina. Deze omschrijving wordt ook wel meta-description genoemd en wordt getoond op de zoekmachine resultaten pagina. Hier is het ook mogelijk om zoekwoorden (keywords) op te geven. Als je meerdere zoekwoorden op wilt geven moet je de zoekwoorden scheiden door komma’s zonder spaties te gebruiken (bijv. Zoekwoord 1, Zoekwoord 2).
  Omschrijving en keywords toevoegen in SiteBuilder Plus

  Belangrijke informatie

  “Pagina titel” en “Naam van de link pagina” zijn verplichte velden. “Paginaomschrijving” en “Sleutelwoorden van pagina” zijn optionele velden.

 6. Als je wilt dat een pagina niet zichtbaar is voor bezoekers van je website, activeer dan het selectievakje “Verborgen pagina”.
 7. Als je wilt dat een pagina met wachtwoord wordt afgeschermd, activeer dan het selectievakje “Afgeschermde pagina” en geef een gebruikersnaam en een wachtwoord op en klik vervolgens op “OK”.
 8. Klik op “OK” om de wijzigingen op te slaan.

Naast de reguliere pagina’s, kun je ook links toevoegen naar externe websites. Om een externe link toe te voegen klik je op het pictogram (pijltje naar beneden) en selecteer “Externe link toevoegen”.

Pagina toevoegen als externe link in SiteBuilder Plus

Aan de rechterkant kun je de pagina titel, het adres van de externe link en of je de link wilt openen in hetzelfde venster of in een nieuw venster.

Menu-link naar externe pagina in SiteBuilder Plus

Pagina verwijderen

Wanneer je een pagina weer wilt verwijderen, klik dan op de knop “Pagina verwijderen”. De pagina wordt direct verwijderd. Er wordt dus niet eerst om een bevestiging gevraagd. Het is aan te raden om eerst een snapshot (backup) te maken voordat je pagina’s verwijdert.

Heb je nog vragen?

Neem contact op met de helpdesk. We helpen je graag verder.