reCAPTCHA instellen in Sitebuilder

Om te voorkomen dat jouw formulier wordt misbruikt om spam te versturen is  reCAPTCHA een verplicht onderdeel van je formulier.  Deze spambeveiliging is een initiatief van Google. Je kunt op de website van Google een Site sleutel en een Privé sleutel aanmaken voor je domeinnaam.

Dat kan hier: https://www.google.com/recaptcha/admin

Na inloggen in je Google account, kun je een site en privé sleutel aanvragen. Bij “Een nieuwe site registreren” geef je eerst een label op. Kies in dit geval iets herkenbaars.

Je kan kiezen tussen reCAPTCHA v3 en reCAPTCHa v2. Met reCAPTCHA v3 hoeft de gebruiker niks aan te vinken, er verschijnt een badge in beeld waar reCAPTCHa v3 actief is. Met reCAPTCHA v2 verschijnt er een knop met ‘Ik ben geen robot’ die de gebruiker moet aanvinken. De sleutels die je opvraagt zijn uniek per reCAPTCHa versie.

Geef vervolgens je domeinnaam op, accepteer de voorwaarden en klik op de blauwe knop “Verzenden”.

In Sitebuilder vul je bij Website-instellingen in het tabblad Geavanceerd jouw sleutels in. Selecteer eerst het reCAPTCHA type waar je sleutels voor hebt opgevraagd. Plak de code van de sleutels in de juiste velden en klik op Opslaan. Vanaf nu wordt je formulier beveiligt.

Heb je nog vragen?

Neem contact op met de helpdesk. We helpen je graag verder.