Hoe moet ik mijn website uploaden?

Wanneer je een website online wilt zetten, zul je bestanden van je website moeten oploaden. Je kunt dit doen met een FTP-programma.

Als je zelf webpagina’s hebt gemaakt, of je website met een Content Management Systeem wilt maken, dan kun je de bestanden uploaden naar de server met FTP software. Een voorbeeld van een dergelijk programma is CoreFTP. Een gratis Light Edition van CoreFTP is te downloaden op hun website: www.coreftp.com. CoreFTP kan niet gebruikt worden op Macintosh. Je kunt op een Macintosh gebruikmaken van (bijvoorbeeld) FileZilla.

Core FTP installeren
 
Core FTP installeren

Het programma FileZilla is ook een FTP-programma dat veel wordt gebruikt. Dit programma kun je downloaden op www.filezilla-project.org.

Daarmee kun je jouw website en bestanden eenvoudig op het hostingpakket plaatsen. In onze handleiding vind je uitgebreide informatie over het gebruik van CoreFTP. Het Control Panel biedt eveneens een mogelijkheid aan om bestanden één voor één te uploaden. Daar kun je gebruik maken van de functie “Bestandsbeheer”.

 

Heb je nog vragen?

Neem contact op met de helpdesk. We helpen je graag verder.