Kan ik een andere PHP versie gebruiken?

Je kunt bij Hosting2GO gebruik maken van verschillende PHP-versies. Op onze servers zijn de versies 5.6, 7.0, 7.1, 7.2, 7.3, 7.4 en 8.0 beschikbaar.

Je kunt zelf kiezen welke PHP-versie je gebruikt. De standaard op nieuwe hostingpakketten is PHP-versie 7.4. Oudere hostingpakketten kunnen PHP 5.6, 7.0 of 7.3 als standaard hebben.

PHP-versie instellen in jouw Control Panel

Je kunt in jouw Control Panel de PHP versie instellen voor jouw hoofddomein en voor subdomeinen. Onder Webhosting vind je de knop (Sub)domeinen. Vervolgens kun je jouw domein of subdomein selecteren door hier op te klikken. Kies de gewenste PHP-versie en klik op Opslaan.

PHP instellen met .htaccess

Je kunt ook PHP instellen via .htaccess

PHP 5.6 instellen

Wanneer je versie 5.6 wilt gebruiken om .php-bestanden uit te voeren, kun je dat met een .htaccess bestand zelf aangeven, door hier de volgende regel in op te nemen:

AddHandler x-httpd-php56 .php

PHP 7.0.7 instellen

Wanneer je versie 7.0.7 wilt gebruiken om .php-bestanden uit te voeren, kun je dat met een .htaccess bestand zelf aangeven, door hier de volgende regel in op te nemen:

AddHandler x-httpd-php70 .php

PHP 7.1 instellen

Wanneer je versie 7.1 wilt gebruiken om .php-bestanden uit te voeren, kun je dat met een .htaccess bestand zelf aangeven, door hier de volgende regel in op te nemen:

AddHandler x-httpd-php71 .php

PHP 7.2 instellen

Wanneer je versie 7.2 wilt gebruiken om .php-bestanden uit te voeren, kun je dat met een .htaccess bestand zelf aangeven, door hier de volgende regel in op te nemen:

AddHandler x-httpd-php72 .php

PHP 7.3 instellen

Wanneer je versie 7.3 wilt gebruiken om .php-bestanden uit te voeren, kun je dat met een .htaccess bestand zelf aangeven, door hier de volgende regel in op te nemen:

AddHandler x-httpd-php73 .php

PHP 7.4 instellen

Wanneer je versie 7.4 wilt gebruiken om .php-bestanden uit te voeren, kun je dat met een .htaccess bestand zelf aangeven, door hier de volgende regel in op te nemen:

AddHandler x-httpd-php74 .php

PHP 8.0 instellen

Wanneer je versie 8.0 wilt gebruiken om .php-bestanden uit te voeren, kun je dat met een .htaccess bestand zelf aangeven, door hier de volgende regel in op te nemen:

AddHandler x-httpd-php80 .php

PHP 8.0 wordt nog niet breed ondersteund door scripts. Werkt de site niet meer na instellen van PHP 8? Zet de PHP-versie dan terug naar een lagere versie.

PHP instellen via .htaccess


Kijk eerst of er niet al een bestand met de naam .htaccess op het hostingpakket staat. In de meeste FTP-programma’s wordt dit bestandstype uit veiligheidsoverwegingen niet getoond. Je kunt dit daarom het best controleren via Filemanager in jouw Control Panel.

Onderstaand stappenplan kun je gebruiken om een nieuw bestand met de naam .htaccess aan te maken waarbij we als voorbeeld PHP 7.4 activeren:

  1. Login in het Control Panel en kies de gewenste domeinnaam
  2. Klik op de knop ‘Webhosting’ en vervolgens op ‘Filemanager’
  3. Klik op de mapnaam ‘httpdocs’
  4. Klik op de knop ‘Nieuw bestand’
  5. Voer onder ‘Nieuw bestand’ de naam ‘.htaccess’ in (zonder aanhalingstekens, beginnend met een punt!) en klik op de knop ‘Aanmaken’.
  6. Klik na het aanmaken op het .htaccess bestand. Voer in het tekstvak de tekst “AddHandler x-httpd-php74 .php” in (zonder aanhalingstekens
  7. De PHP versie instellen in een .htaccess bestand met addhandler.

  8. Klik op de knop Opslaan.

Vanaf nu worden alle .php bestanden in de httpdocs map (en de onderliggende mappen) uitgevoerd door PHP 7.4.

Heb je nog vragen?

Neem contact op met de helpdesk. We helpen je graag verder.