Hoe gebruik je Drupal SSL voor je website?

Het is mogelijk om SSL te gebruiken voor je Drupal-website. In dit artikel leggen we uit hoe je Drupal SSL kunt instellen.

Gebruik je Drupal voor het maken van je website en heb je een SSL certificaat geactiveerd? Dan moet je via het htaccess-bestand wat wijzigingen doorvoeren, zodat je site daadwerkelijk beveiligd is met SSL.

HTTPS, of Secure HTTP, is een encryptie methode die ervoor zorgt dat de verbinding tussen een browser en jouw site veilig is. Dit zorgt ervoor dat het voor hackers moeilijker wordt om de verbinding af te luisteren.

Drupal SSL instellen (HTTPS)

Zorg eerst dat je SSL Certificaat is aangevraagd en geactiveerd. Daarna kun je onderstaande stappen doorlopen, zodat Drupal SSL direct voor je site werkt. Je kunt de instellingen natuurlijk ook wijzigen voordat het certificaat actief is, maar dan kan het zo zijn dat je site tijdelijk niet bereikbaar is.

Zowel voor een bestaande website als voor een nieuwe Drupal installatie is het nodig om de URL van je website in te wijzigen van HTTP naar HTTPS. In tegenstelling tot veel andere content management systemen moet je dat bij Drupal niet doen via de backend van Drupal.

Voor een Drupal website voeg je onderstaande code toe aan het bestand met de naam .htaccess

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(www\.uwdomeinnaam\.nl|uwdomeinnaam\.nl)$ [NC]
RewriteCond %{SERVER_PORT} 80
RewriteRule ^(.*)$ https://uwdomeinnaam.nl/$1 [R,L]

Je kunt deze code bijvoorbeeld toevoegen via de bestandseditor in Bestandsbeheer in het Control Panel van je hostingpakket bij ons. Met deze kleine aanpassing is Drupal SSL direct voor je hele website ingeschakeld.

Nog geen SSL Certificaat?

Heb je nog geen SSL geïnstalleerd op jouw Webhosting-pakket? Maak dan nu nog jouw website snel veilig met HTTPS, zonder administratieve rompslomp en bescherm (privacygevoelige) gegevens.

Heb je al een Webhosting-pakket? Upgrade dan direct met SSL.

Ik start een nieuwe website ❯❯
en maak mijn nieuwe website betrouwbaar en veilig!

Je vraag niet beantwoord?

Neem contact op met de helpdesk. We helpen je graag verder.

Stel direct je vraag >