Hoe gebruik je Magento SSL voor je website?

Het is mogelijk om Magento SSL te gebruiken voor je webshop in Magento. In dit artikel leggen we uit hoe je dit kunt instellen.

Gebruik je Magento voor je webshop en heb je een SSL Certificaat geactiveerd? Dan moet je in Magento nog wat wijzigingen doorvoeren, zodat je shop daadwerkelijk beveiligd is met SSL.

HTTPS of Secure HTTP is een encryptie methode die ervoor zorgt dat de verbinding tussen een browser en jouw site veilig is. Dit zorgt ervoor dat het voor hackers moeilijker wordt om de verbinding af te luisteren.

Magento SSL instellen (HTTPS)

Zorg eerst dat je SSL Certificaat is aangevraagd en geactiveerd. Daarna kun je onderstaande stappen doorlopen, zodat Magento SSL direct voor je site werkt. Je kunt de instellingen natuurlijk ook wijzigen voordat het certificaat actief is, maar dan kan het zo zijn dat je site tijdelijk niet bereikbaar is.

Zowel voor een bestaande website als voor een nieuwe Magento installatie is het nodig om de URL van je website in Magento te wijzigen van HTTP naar HTTPS. Log daarvoor eerst in op de backend van Magento.

Stappenplan

Bovenaan klik je in het menu op ‘Systeem’ en vervolgens op ‘Configuratie’. Onder het kopje ‘Algemeen op Web’ kies je daarna voor ‘Veilig’. Hier vind je de mogelijkheid om de URL aan te passen.

Wijzig bij ‘Basis-URL’ het adres naar https://jouwdomeinnaam.nl

Schakel bij ‘Gebruik veilige URL’ en ‘Gebruik veilige URL’s in admin’ de optie ‘Ja’ in en klik rechtsboven op ‘Configuratie opslaan’.

Tot slot

Vergeet niet om jouwwebsite.nl in bovenstaand voorbeeld te wijzigen in je eigen domeinnaam! Je kunt desgewenst ook www. gebruiken in je domeinnaam.

Met deze kleine aanpassingen is Magento SSL direct voor je hele website ingeschakeld, inclusief het admin-gedeelte van Magento.

Nog geen SSL Certificaat?

Heb je nog geen SSL geïnstalleerd op jouw Webhosting-pakket? Maak dan nu nog jouw website snel veilig met HTTPS, zonder administratieve rompslomp en bescherm (privacygevoelige) gegevens.

Heb je al een Webhosting-pakket? Upgrade dan direct met SSL.

Ik start een nieuwe website ❯❯
en maak mijn nieuwe website betrouwbaar en veilig!

Je vraag niet beantwoord?

Neem contact op met de helpdesk. We helpen je graag verder.

Stel direct je vraag >