Hosting2GO helpt je op weg

Hosting2GO startershandleiding

Ben je nog niet bekend met onze diensten? Speciaal voor jou hebben we deze handige startershandleiding samengesteld.

In de Hosting2GO startershandleiding lees je alle basishandelingen die je op je hostingpakket kunt uitvoeren. Denk aan het aanmaken van e-mailadressen en databases, maar ook alles over het uploaden van je nieuwe site vind je hier.

image

Starten in het Control Panel

Inloggen Control Panel

In jouw Control Panel heb je toegang tot alle onderdelen van het hostingpakket. Denk aan het aanmaken en beheren van e-mailadressen, het instellen van DNS records of het beheren van bestanden.

meer lezen

Wachtwoord wijzigen

Voor je hostingpakket heb je van ons inloggegevens ontvangen, onder meer voor toegang tot het Control Panel. Als je het wachtwoord wilt wijzigen, staat hier uitgelegd hoe je dat kunt doen.

meer lezen

De help-functie

In het Hosting2GO Control Panel kun je gebruik maken van de help-functie. Dit is een handig hulpmiddel in het Control Panel om uitleg over een functionaliteit te verkrijgen.

meer lezen

Aan de slag met e-mail

Aanmaken van e-mailadressen

E-mailadres aanmaken onder je domeinnaam is mogelijk met een webhosting pakket van Hosting2GO. Je kunt een onbeperkt aantal e-mailadressen aanmaken.

meer lezen

E-mailadressen instellen

Voor de veelgebruikte e-mail programma’s hebben wij een instructie document uitgewerkt. Onze helpdesk staat dagelijks voor je klaar om je te helpen mocht het toch niet lukken.

meer lezen

Mailadressen beheren

In het adressenoverzicht zie je een overzicht van alle e-mailadressen die op jouw hostingpakket actief zijn. Door op een e-mailadres te klikken krijg je toegang tot meerdere instelmogelijkheden.

meer lezen

Mailinglijst

Een mailinglijst maak je het beste aan wanneer je een bericht wilt versturen naar meerdere ontvangers tegelijk. Zo hoef je de e-mailadressen niet telkens opnieuw in te voeren.

meer lezen

Autoresponders

Ben je voor een bepaalde periode niet in staat om je e-mail te checken? Stel dan een autoresponder in. Vergeet niet de autoresponder na de periode weer uit te zetten.

meer lezen

Spamfilter

Ontvang je veel spam? Dan kun je het SpamAssassin spamfilter in het Control Panel zelf activeren of aanpassen. Je kunt hier ook een “blacklist” en een “whitelist” samenstellen.

meer lezen

Functies van het Control Panel

Toevoegen van subdomeinen

Een subdomein is het stukje dat voor jouw domeinnaam komt te staan, bijvoorbeeld ‘aanmelden.voedingscoachsofie.nl’. Ook kun je hier een apart FTP account of een andere PHP versie instellen.

meer lezen

Databases aanmaken

Je kunt binnen jouw Control Panel databases aanmaken en beheren. Ook heb je de mogelijkheid om met je gebruikersnaam en wachtwoord in de database in te loggen met phpMyAdmin.

meer lezen

Filemanager

Met de Filemanager kun je mappen en bestanden op jouw hostingpakket inzien en beheren. Je kunt bestanden verplaatsen, hernoemen, bewerken of in- en uitpakken met een zip bestand.

meer lezen

Uploaden met FTP

Je website is pas zichtbaar wanneer je deze op je hostingpakket hebt geplaatst. De bestanden van je site moet je daarom uploaden. Het makkelijkste en snelste doe je dat met FTP-software.

meer lezen

PHP-versie instellen

Je kunt bij Hosting2GO gebruik maken van verschillende PHP-versies. Je kunt zelf kiezen welke PHP-versie je gebruikt. De standaard op nieuwe hostingpakketten is PHP-versie 7.3.

meer lezen

Web Apps installeren

Web Apps zijn veelgebruikte webapplicaties zoals WordPress, Joomla en Magento. Vanuit het Control Panel kun je deze applicaties met een paar simpele klikken meteen installeren op je pakket.

meer lezen

Praktische blogs over je hostingpakket