Joomla SSL: zo gebruik je het voor jouw website

Gebruik je het content management systeem Joomla voor je website en heb je een SSL Certificaat geactiveerd? Dan moet je voor jouw Joomla Hosting nog wat wijzigingen doorvoeren, zodat je site daadwerkelijk beveiligd is met Joomla SSL.

HTTPS of Secure HTTP is een encryptie methode die ervoor zorgt dat de verbinding tussen een browser en jouw site veilig is. Dit zorgt ervoor dat het voor hackers moeilijker wordt om de verbinding af te luisteren.

Stappen om Joomla SSL in te stellen

Zorg eerst dat je SSL Certificaat is aangevraagd en geactiveerd. Daarna kun je onderstaande stappen doorlopen, zodat SSL direct voor je site werkt. Je kunt de instellingen natuurlijk ook wijzigen voordat het certificaat actief is, maar dan kan het zo zijn dat je site tijdelijk niet bereikbaar is.

Zowel voor een bestaande website als voor een nieuwe Joomla installatie is het nodig om de URL van je website in Joomla te wijzigen van http naar https. Log daarvoor eerst in op de backend van Joomla.

Eerst klik je in het menu op ‘Systeem’ en vervolgens op Controlepaneel. Onder ‘Instellingen’ kies je daarna voor “algemene instellingen”. Klik op ‘Server’ en wijzig de optie ‘forceer SSL’ naar ‘Gehele website’.

Klik vervolgens op ‘Opslaan’ om de wijzigingen actief te maken. Met deze kleine aanpassing is SSL direct voor je hele website ingeschakeld.

Nog geen SSL Certificaat?

Heb je nog geen SSL geïnstalleerd op jouw Webhosting-pakket? Maak dan nu nog jouw website snel veilig met HTTPS, zonder administratieve rompslomp en bescherm (privacygevoelige) gegevens.

Heb je al een Webhosting-pakket? Upgrade dan direct met SSL.

Ik start een nieuwe website ❯❯
en maak mijn nieuwe website betrouwbaar en veilig!

Je vraag niet beantwoord?

Neem contact op met de helpdesk. We helpen je graag verder.

Stel direct je vraag >