registreer nu jouw unieke domeinnaam

 • vaste scherpe prijs
 • volledig DNS-beheer
 • eenvoudig uitbreiden met hosting

Domeinnaam registreren

Vanaf € 9,95 per jaar (inclusief btw)

 • supersnel online
 • doorverwijzen via DNS-beheer
 • volledig controle over je domein
 • jouw domeinnaam, jouw eigendom
 • goedkoopste domeinnaam
 

5 tips voor jouw domein registratie

Door het juist kiezen van jouw eigen domein, weten bezoekers meteen waar je voor staat en geef je een goede uitstraling aan jouw hobby, vereniging of bedrijf. Met deze vijf stelregels bij het checken van je naam, verbeter je jouw vindbaarheid en onthouden anderen makkelijk jouw domeinnaam.

Een goede domeinnaam:

 1. Is makkelijk uit te spreken en te onthouden
  Registreer een domein die gemakkelijk uitspreekbaar en te onthouden is. Beperk de lengte van de domeinnaam tot twee of drie woorden. Bij lange namen loop je het risico dat ze fout getypt of niet onthouden worden. Test in je omgeving of je idee voor de domein registratie een goede keuze is.
 2. Is gebaseerd op je bedrijfsnaam
  Heb je een bedrijf? Neem dan deze naam op in de domeinnaam. Kies liever niet voor een afkorting, tenzij je daarmee juist bekend bent.
 3. Kan vindbaar zijn op basis van plaats
  Heb je een veel voorkomende naam? Neem dan je plaatsnaam in je domeinnaam op; bijvoorbeeld janssenamsterdam.nl. Met streepjes kun je meer variaties maken bij je domein registratie, zoals janssen-amsterdam.nl.
 4. Is geoptimaliseerd op zoektermen
  Een domein kopen begint bij het achterhalen van zoektermen waarop veel gezocht wordt. Neem deze op in je domeinnaam en wordt beter gevonden in zoekmachines. Ben je fotograaf? Neem dan bijvoorbeeld het woord ‘foto’ of ‘fotograaf’ in je naam op.
 5. Is gekoppeld aan meerdere ondersteunende domeinnamen
  Registreer naast de naam van je bedrijf, website of blog bijvoorbeeld ook een domeinnaam voor je product of dienst. Zo verhoog je de kans dat klanten/bezoekers je online kunnen vinden.

Hoe lang duurt het voordat mijn domein actief is?

Een nieuw aangevraagde domeinnaam (geen verhuizing) is doorgaans binnen 24 tot 48 uur actief. Je krijgt altijd per e-mail bericht, zodra de domeinnaam volledig actief en werkend is op onze servers.

Hoe gebruik ik de domein checker?

Vul in het invoerveld jouw gewenste domeinnaam in en klik op ‘Check domein’. Het resultaat van de controle verschijnt onder de domeinchecker. De gewenste te registreren domeinnaam kan vrij, te verhuizen of bezet zijn. Het komt ook weleens voor dat de melding ‘quarantaine’ verschijnt.

Vrij
Jouw domeinnaam is nog vrij voor registratie. Met de knop ‘Bestel’ selecteer je jouw domein en plaatst je deze in het bestelproces. De actuele prijs wordt tevens vermeld.

Bezet / Verhuizen
Wanneer jij de eigenaar bent van de ingevoerde domeinnaam, dan kan je deze verhuizen met de zogenaamde verhuiscode. Dit wordt ook wel de verhuistoken of autorisatiecode genoemd. Ben jij niet de eigenaar, dan is het helaas niet mogelijk het domein vast te leggen. De knop ‘Verhuizen’ zet het proces in gang om jouw domein bij Hosting2GO onder te brengen.

Quarantaine
Je hebt aangegeven geïnteresseerd te zijn in een domeinnaam. Bij de controlecheck blijkt alleen dat deze domeinnaam al is besteld of in quarantaine staat. Dat gebeurt in een periode van 40 dagen na opheffing van een .nl-domeinnaam, zodat deze dan alleen beschikbaar is voor registratie door de oorspronkelijke domeinnaamhouder.

image

Beheer je domeinnamen via DNS

Je hebt direct de volledige controle over jouw eigen domein.

 • foward je URL naar een IP-adres of ander domein
 • maak zelf geavanceerde DNS-records aan
 • volledige controle over je losse domeinnaam
 • gebruik je eigen (Exchange) mailserver
 • koppel Google Apps of Microsoft Office 365

Hoe verhuis ik een domeinnaam?

In 5 simpele stappen breng je jouw domeinnaam onder bij Hosting2GO.

 1. Bestel de te verhuizen domeinnaam via de domeinchecker.
 2. Vraag de verhuiscode op bij je huidige hostingpartij of registrar.
 3. Geef deze code door via de link in de e-mail die je van ons ontvangt. Ja kunt deze ook via de Hosting2GO Helpdesk invoeren.
 4. Bij een juiste code wordt de verhuizing automatisch aangevraagd en goedgekeurd. Binnen korte tijd is jouw domeinnaam actief op onze servers.
 5. Als de verhuizing is afgerond, dan ontvang je op het opgegeven e-mailadres een bevestiging.

Wat je nog moet weten

Je domeinnaam moet aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zo mag een domeinnaam uit letters, cijfers en streepjes (‘-‘) bestaan. De minimumlengte is drie tekens en een domeinnaam mag niet met een streepje beginnen of eindigen.

Zorg dat je op tijd bent

Er worden dagelijks vele domeinnamen vastgelegd, waarbij het principe wie het eerste komt, wie het eerst maalt wordt gehanteerd. Je kan dus alleen een domein registreren die nog niet in gebruik is.

Let ook op bij het checken van je naam dat je geen inbreuk maakt op de rechten van derde partijen. Het registreren van vastgelegde merknamen is bijvoorbeeld niet toegestaan, net als schade toebrengen.