Wat is een domeinnaam?

Makkelijk bereikbaar op internet onder jouw eigen (bedrijfs)naam

  • Dé online verwijzing naar je webadres
  • Waardevolle tips voor je registratie
  • Bepaal welke positionering bij jou past
Wat is een domeinnaam?

Wat is een domeinnaam?

Je eigen online adres, op jouw naam geregistreerd

Met een eigen domein ben je bereikbaar op het internet. Gebruikers die www.jouwdomeinnaam.nl intypen bereiken jouw website. Wij kunnen de hosting voor je domein verzorgen, hiervoor heb je een webhostingpakket nodig.

De domeinnaam die je registreert staat los van je webhosting en is slechts de verwijzing naar het webadres. De domeinnaam wijst gebruikers naar het adres van je website bij ons op de servers, dit adres neem je af op basis van webhosting. Uiteraard ben jij altijd juridisch eigenaar van je eigen domein.

Leg je jouw domein vast voor zakelijke doeleinden? Een goede domeinnaam draagt bij aan je branding, betrouwbaarheid en herkenbaarheid. Je kunt online het domein aanvragen die je wenst, je kunt zelf controleren of het domein nog beschikbaar is.

Simpel! In drie stappen je eigen domein

Een domeinnaam aanvragen is niet moeilijk, volg de stappen

1 Bepaal je naam


Kies een makkelijk te onthouden en geoptimaliseerde naam voor je domein. Heb je een bedrijf? Neem dan de bedrijfsnaam op. Kies een extensie uit, bijvoorbeeld .NL, .COM of .EU.

2 Controleer de beschikbaarheid


Doe de domein check en zie of je gewenste domeinnaam met extensie nog beschikbaar is. Registreer het domein met een druk op de knop.

3 Gebruik je eigen domein


Je ontvangt een e-mail ter bevestiging van het vastleggen van je eigen domeinnaam. Vanaf dat moment kan je deze zelf beheren.

en claim jouw online identiteit!
Wat is een domeinnaam?

Wat kan je met een domein?

Jouw domeinnaam vormt de online verwijzing naar je webadres

Jouw website domein vormt de verwijzing naar je webadres. Wij hosten websites bij ons op de servers, die 24/7 in verbinding staan met de rest van het internet. Iedere website heeft een uniek (IP-)adres, een reeks getallen en punten. Het is haast ondoenlijk verschillende website-adressen te onthouden, domeinnamen maken dit een stuk eenvoudiger en bieden mogelijkheden tot branding.

Wat is een domeinnaam? Je eigen domein zorgt ervoor dat bezoekers kunnen surfen naar www.jouwdomeinnaam.nl in plaats van 182.19.219.1, een stuk gemakkelijker te onthouden. Het domein vormt de verwijzing naar het webadres dat je door middel van webhosting kunt afnemen. Combineer een eigen domein en webhosting of registreer alvast de domeinnaam om daar later gebruik van te maken.

Welke extensies zijn er?

Makkelijk bereikbaar op internet met de juiste domein extensie

Een domeinnaam sluit je af met een zogenaamde extensie (.NL, .COM, .EU, etc.). Dit maakt duidelijk voor welk land of welke regio de website bedoeld is of welk type informatie of producten en diensten je presenteert.

Dankzij de domeinnamen met hun extensies is het niet langer nodig lange getallenreeksen te onthouden om websites te benaderen. In plaats daarvan kun je een domein aanvragen dat aansluit bij je (bedrijfs)naam of de producten die je verkoopt.

Populaire landenextensies voor domeinnamen zijn .NL, .BE en .DE, we noemen dit Top Level Domain (TLD) domeinnamen. Daarnaast is het .COM-domein populair, net als .EU, .INFO, .ORG en .NET. Uiteraard zijn er daarnaast andere domein extensies beschikbaar.

Wereldwijd bestaan er honderden verschillende mogelijkheden, ieder met hun eigen doel. Sommige domeinextensies zijn ‘vrij registreerbaar’, anderen zijn ‘niet vrij registreerbaar’. Dit houdt in dat je voor sommige extensies aan bepaalde eisen moet voldoen. De .EDU-extensie is bijvoorbeeld alleen toegankelijk voor erkende onderwijsinstellingen.

Uit onderzoek blijkt dat ondernemend Nederland in 79% van de gevallen een.NL-domeinextensie kiest.

Hoe kies je een goede domeinnaam?

Bekijk onze video boordevol waardevolle tips

Wat is de beste domeinnaam voor jou? Dat hangt af van verschillende factoren. Heb je een bedrijf en wil je de bedrijfsnaam gebruiken in het domein? Heb je een veel voorkomende naam? Wil je een belangrijk zoekwoord in de domeinnaam verwerken? Deze video biedt je inzicht in de mogelijkheden.

 

Kan ik later nog hosting aan een domein toevoegen?

Haal het maximale uit je domeinnaam en voeg functies toe

Heb je toch behoefte aan e-mailondersteuning voor je losse domeinnaam of wil je graag hosting registreren voor je website? Je kunt op ieder moment een upgrade laten uitvoeren.

We koppelen een hostingpakket aan je eigen domein, zodat je daar direct gebruik van kunt maken. Neem contact op met onze medewerkers van de online helpdesk, zij maken dit graag voor je in orde.

Hosting2GO biedt…

Voordelige domeinextensies met uitstekende ondersteuning

h2g-foto-330x220-balloon-thumbsup

Waarom bij ons je domeinnaam registreren?

Je eigen domein vraagt om goede webhosting, daarvoor ben je bij Hosting2GO aan het juiste adres. We maken gebruik van A-merk apparatuur in een hoogwaardig datacenter, gewoon in Nederland. Bovendien zijn we uiterst behulpzaam. Onze klantenservice staat voor je klaar wanneer je vragen hebt over wat een domeinnaam is of hoe je zorgt voor de juiste hosting bij het eigen domein dat je registreert.

Je kunt rekenen op een veilig domein met krachtige hosting. Het website domein kun je online registreren, uiteraard verzorgen we een veilige verbinding. Wil je direct een domeinnaam aanvragen en daarmee zo snel mogelijk aan de slag? Wij verzorgen een snelle registratie, met de meeste domein extensies kun je al binnen 24 uur aan de slag.

Via het Hosting2GO Control Panel ben je zelf volledig de baas over jouw domeinnaam, ook wanneer je die los aanschaft zonder webhosting. Je kunt vanuit het DNS-beheer bijvoorbeeld heel eenvoudig je domeinnaam forwarden naar een IP-adres of ander domein.

h2g-foto-330x220-balloon-thumbsup

Waarvoor heb ik DNS-beheer nodig?

Volledig in controle over je eigen domein

We kunnen het Domain Name System (DNS) het best omschrijven als een gigantische databank, waarin alle domeinnamen ter wereld zijn opgeslagen.

Computers werken met getallen, het DNS vertaalt domeinnamen in unieke IP-adressen. Type jij www.hosting2go.nl in je browser, dan surf je eigenlijk naar de getallenreeks 83.137.192.253 en krijg je onze website te zien. Zo werkt dat ook voor de het domein dat jij aanvraagt.

Je kunt het DNS-beheer gebruiken om jouw domeinnaam aan externe diensten te koppelen, zoals een eigen e-mailserver of de apps van Google en Microsoft. Je kunt bijvoorbeeld een regel instellen om jouw domeinnaam eenvoudig door te laten verwijzen naar een ander domein of een IP-adres.

Wil je precies weten hoe DNS werkt? Lees dan het blog ‘Tip! Via forwarding jouw domeinnaam doorlinken’.

Hosting2GO - DNS Beheer

Beheer GRATIS je domeinnamen via DNS

Jij hebt direct de volledige controle over jouw eigen domein!

  • Foward je URL naar een IP-adres of ander domein
  • Maak zelf geavanceerde DNS-records aan
  • Volledige controle over je losse domeinnaam

Check je domeinnaam

Voordat een ander er met jouw online identiteit vandoor gaat!

en start direct met jouw website domein

Vragen? Wij staan voor je klaar!

Onze specialisten van de klantenservice staan elke dag voor je klaar en helpen je supersnel!