Belachelijk goede website teksten: een SEO-tekstschrijver onthult

logo
door: Patrick 17-11-2016| Leestijd: 7 minuten| Categorie: SEO

Goede website teksten bestaan uit drie belangrijke elementen: een unieke invalshoek, een overtuigend verhaal en een uitstekende SEO-optimalisatie. De unieke invalshoek volgt uit je eigen vakkennis of overtuiging, voor de twee overige elementen zijn slimme strategieën en handige tips beschikbaar. Het resultaat? Je schrijft belachelijke goede website teksten die nieuwsgierig maken, overtuigen en de vindbaarheid van je website drastisch verbeteren.

Zoekmachine optimalisatie is gericht op oogsten, het is een strategie die je helpt nieuwe bezoekers aan te trekken die zoeken naar een generiek of specifiek onderwerp. Een goede optimalisatie verbetert de vindbaarheid, maar leidt pas tot aanklikken wanneer je een unieke invalshoek kiest die nieuwsgierig maakt. De conversie creëer je met content die overtuigt, bijvoorbeeld op basis van de Persuasion Equation van Gary Bencivenga.

Goede website teksten verleiden de lezer en verbeteren de vindbaarheid van jouw website in zoekmachines als Google.

Unieke invalshoek die nieuwsgierig maakt

Website teksten dienen meteen nieuwsgierig te maken, door middel van de titel en eventueel de inleiding. 95% van de bezoekers zoekt via een zoekmachine zoals Google, waardoor je te maken hebt met minimaal 9 concurrenten op een pagina met zoekresultaten.

Zorg ervoor dat jouw titel en (in dit geval) de meta beschrijving dusdanig nieuwsgierig maken dat iemand niet kan weerstaan de link aan te klikken.

Psychologisch slimme titels

Dat je dit artikel nu leest valt waarschijnlijk te danken aan het gedeelte ‘SEO-tekstschrijver onthult’. Het combineert twee effectieve psychologische mechanismen om nieuwsgierigheid op te wekken.

De term ‘SEO-tekstschrijver’ geeft aan dat een bepaalde autoriteit het artikel gebruikt om informatie met je te delen. Je brein wil weten wat die autoriteit te vertellen heeft, waardoor de neiging tot klikken toeneemt. Door vervolgens een term als ‘onthult’ te gebruiken krijgt je brein te maken met nog meer verleiding. Iets dat onthuld wordt is normaal gesproken geheim en dat wat geheim is willen we automatisch graag weten.

Een derde element in de titel dat bijdraagt aan de nieuwsgierigheid is het aangestipte resultaat dat je kunt verwachten: ‘belachelijk goede website teksten’. Het zijn niet zomaar goede website teksten, het zijn belachelijk goede website teksten, waarmee je de concurrentie zal gaan verslaan. De titel bevat op die manier drie belangrijke elementen die zorgen voor een unieke invalshoek, die potentiële lezers nieuwsgierig maken.

De titel dekt bovendien de lading, waarover je in de introductie meteen meer kunt lezen. Door daaraan te geven uit welke drie essentiële elementen een goede tekst bestaat neemt de nieuwsgierigheid verder toe. Je brein dwingt je om verder te lezen, dankzij de combinatie van een specifieke opsomming met essentiële onderdelen en opnieuw de nadruk op het resultaat dat je kunt verwachten.

De inleiding biedt al wat meer ruimte, waardoor het mogelijk is meer prijs te geven en in dit geval te onthullen dat de belachelijk goede website teksten je “goede website teksten die nieuwsgierig maken, overtuigen en de vindbaarheid van je website drastisch verbeteren” op zullen leveren.

Verbaas je websitebezoekers met uitmuntend sterke copywriting.

Overtuigen met de Persuasion Equation

Zodra je lezers eenmaal in het artikel hebt wordt het tijd om ze te overtuigen van het punt dat je wilt maken, de waardevolle informatie die je wilt delen of het product dat je aan de man wilt brengen.

Hiervoor kun je gebruik maken van een copywriting formule van een van de grootste Amerikaanse copywriters van de afgelopen decennia: Gary Bencivenga. Hij ontwikkelde de Persuation Equation, een formule vanuit de direct marketing die je uitstekend kunt inzetten om belachelijk goede website teksten te maken.

De formule ziet er als volgt uit (vrij vertaald):

Urgent probleem + unieke belofte + ondubbelzinnig bewijs + toegankelijke propositie = overtuiging

Het is de formule die helpt belachelijk goede website teksten op te bouwen, waarmee je binnen iedere branche effectief kunt overtuigen. Het begint met een urgent probleem.

De Persuation Equation voor copywriting

Zonder probleem is er niets om over te praten, het is immers van belang om toegevoegde waarde te bieden ten opzichte van de huidige situatie. Als lezer van dit artikel ben je op zoek naar een manier om belachelijk goede website teksten te schrijven. Dit is een urgent probleem, want je wilt de vindbaarheid van je website effectief verbeteren of gebruik maken van meer overtuigende content.

Zodra je het probleem duidelijk hebt gemaakt kun je een unieke belofte doen. In dit artikel beloof ik je bijvoorbeeld om duidelijk uit te leggen hoe je de goede website teksten schrijft, aan de hand van drie belangrijke elementen. Het is een belofte die je aangeeft hoe jij ervoor kunt zorgen dat de website teksten die je voortaan schrijft het maximale resultaat helpen te behalen.

Tekstschrijven was vroeger behoorlijk omslachtig. Nu moet jouw informatie snel oproepbaar zijn via zoekmachines.

Bewijs voor je belofte

Dit onderdeel gaat hand in hand met het ondubbelzinnige bewijs. Om die belofte te kunnen staven is er bewijs benodigd. Klopt de gemaakte belofte? Het feit dat je dit artikel leest is een belangrijk stuk bewijs op zich.

Het geeft aan dat de titel je heeft verleid om het te gaan lezen en de inhoud tot nu toe overtuigt. Ook de zoekmachine-optimalisatie waar we het zo over hebben werkt, anders was dit artikel niet naar voren gekomen in de zoekresultaten van waaruit je het wellicht hebt aangeklikt of was je mogelijk nooit bij Hosting2GO terecht gekomen.

Propositie op de pagina

Tenslotte doe je een toegankelijke propositie, bijvoorbeeld in de vorm van je dienstverlening of het product dat je wilt aanbieden. Het is datgene waarmee je de belofte zegt waar te maken.

In dit geval gaat het puur om de informatie die je nodig hebt om zelf belachelijk goede website teksten te schrijven. Je leest die informatie nu, waardoor er sprake is van een uitermate toegankelijke propositie die je momenteel al consumeert.

Krachtige zoekmachine optimalisatie

De belachelijk goede website teksten moeten nieuwsgierig maken en overtuigen. Ze bieden tegelijkertijd de kans de vindbaarheid van je website sterk te verbeteren. Je kunt daarvoor gebruik maken van handige SEO-tips.

Als SEO-tekstschrijver heb ik veel ervaring met verschillende strategieën en werkwijzen, aan de hand waarvan het goed duidelijk is geworden wat er wel werkt en wat niet werkt.

Met pakkende website teksten val je op in het immens drukke online verkeer.

Concrete SEO tips die de vindbaarheid verbeteren

Je kunt de vindbaarheid van je goede website teksten effectief verbeteren aan de hand van praktische checklists. Goede voorbeelden daarvan vind je gericht op bijvoorbeeld blogs en voor de perfecte pagina in het algemeen.

Google houdt van rijke content, vandaar dat het van belang is om verder te kijken dan alleen de on-page optimalisatie door middel van tekst. Zorg er binnen de SEO-optimalisatie bijvoorbeeld voor dat je gebruik maakt van andere content naast tekst en dat je de meta-tags van de verschillende pagina’s optimaliseert.

Je creëert op die manier belachelijk goede website teksten die nieuwsgierig maken waardoor bezoekers ze aanklikken, content die overtuigt op basis van een belangrijke copywriting formule en die bovendien bijdraagt aan de goede vindbaarheid van je website: 3 vliegen in één klap.

Publiceer goede website teksten

Aan de slag met belachelijk goede website teksten, maar nog geen eigen website? Registreert de domeinnaam die je wenst en koppel dit met een pakket voor webhosting. Met behulp van de bovenstaande tips zorg je voor goede website teksten waarmee je een succesvol online adres kunt starten.

Start je eigen succesvolle website "met de beste webhosting deal van Nederland"
logo
Over: Patrick

Patrick speelt met de combinatie van letters, woorden zijn de kracht in zijn leven. Opgegroeid in een online wereld heeft ook zoekmachine optimalisatie voor hem geen geheimen.