Onze nieuwe sitebuilder is er

logo
door: Patrick 12-07-2018| Leestijd: 4 minuten| Categorie: Bedrijfsvoering

Begin 2017 hebben we onderzoek gedaan naar een nieuwe sitebuilder omdat voor de bestaande sitebuilder geen nieuwe componenten meer worden gemaakt.

Sitebuilder is de meest gebruikte optie door klanten als uitbreiding op het hostingpakket.

Welke sitebuilder is het geworden?

Tijdens onze zoektocht naar een nieuwe sitebuilder hebben we heel wat varianten getest en met diverse fabrikanten gesproken. Stuk voor stuk hebben ze een mooi product en een goed verhaal.

Toch hebben we niet voor één van die partijen gekozen. Als we goed kijken naar het product, zien we dat ze niet zo veel van elkaar verschillen.

Technisch werken ze nagenoeg hetzelfde. Het enige verschil is dan de vormgeving en het gedrag van de interface. Dat zette ons aan het denken, daarover later meer…

Moeten we dit wel willen?

We hebben uiteindelijk de opties teruggebracht naar 3 verschillende. Twee daarvan vielen eigenlijk direct af omdat die niet op onze eigen servers zouden draaien.

Developer werkt aan de nieuwe Sitebuilder.

Op de achtergrond wordt er een verbinding gemaakt naar een externe omgeving die de leverancier zelf onderhoudt. Noem het wijs of eigenwijs; we houden liever de kabels in eigen hand.

De sitebuilder moet in ons eigen datacenter én op eigen hardware kunnen draaien. We weten zelf goed hoe we moeten hosten en als het even kan hosten we ook liever in Nederland en dat is bij veel sitebuilders niet het geval.

Met nog maar 1 een sitebuilder in het vizier, gaan we de kosten eens wat verder bekijken.

Vrij snel lopen we tegen een enorme teleurstelling aan. De kosten van de sitebuilders liggen absurd hoog, iedere module kent weer een losse prijs en alles bij elkaar klimt de prijs toch aardig.

Sitebuilders zijn veelgebruikt deze dagen. Fabrikanten spelen daar slim op in met hun prijzen.

We haken af!

We haken echt af, is het niet op prijs dan is het wel op het niet zelf kunnen hosten van de omgeving. Links- of rechtsom blijven we er een slecht gevoel bij houden.

In onze wekelijkse brainstorm sessie zetten we definitief een punt achter de sitebuilder, althans een kant-en-klare sitebuilder.

Zoek het uit!

Als we dan toch zoveel te mekkeren hebben tijdens de zoektocht naar een nieuwe sitebuilder, bouw het dan lekker zelf; als je denkt dat het beter of mooier kan.

Dat zelf bouwen, daar voelen we wel wat voor. We besluiten om met het hele team de bevindingen tot nu toe door nemen en te bekijken of dat zelf bouwen nou echt de beste optie zou zijn.

De eerste stapjes

Het is niet totaal onverwacht want het team is reuze enthousiast, in de bespreking komen de eerste goede ideeën al voorbij voor wat de nieuwe sitebuilder moet kunnen.

We besluiten een kleine opzet te maken van een sitebuilder, eentje die technisch werkt en met plaatjes en teksten geschoven kan worden. Binnen 2 weken is er een eenvoudige demo beschikbaar.

Designer werkt aan templates voor Sitebuilder

De grootste technische uitdagingen lijken in deze eerste 2 weken al getackeld te zijn. Alles waarvan we dachten dat het een uitdaging zou zijn, is opgepakt en uitgewerkt door onze ontwikkelaars.

We schieten met het complete team gaten in de demo die de programmeurs tot nu toe gemaakt hebben.

We gaan tekenen!

Dit is het moment dat we onze programmeurs en grafische mensen even opsluiten. Er moet echt een “wireframe” gemaakt worden. Een mooi startpunt om de grote lijnen vast te leggen voor de nieuwe sitebuilder.

Tijdens het uittekenen houden we rekening met een basis zoals we die bij Hosting2GO graag zien; hou het simpel! Als het te complex gaat worden, moet het dus anders.

Het systeem moet super simpel in gebruik zijn. Uit ervaring weten we dat 9 van de 10 mensen niet eerst een handleiding lezen en ook worden wizards vaak overgeslagen.

We programmeren maanden lang

Na maanden van overleg, koffie, mopperen en programmeerwerk gaan we online, de demo staat inmiddels online en de gratis one-page beta versie is nu ook voor alle klanten met een hosting pakket beschikbaar via het Control Panel.

Ontwerpen maar

Wat is een sitebuilder zonder templates? Je wilt graag werken vanuit een mooi voorbeeld en daar jouw eigen draai aan geven. Hosting2GO heeft een duidelijk geografische focus, klanten uit de landen Nederland, België en Duitsland zijn onze doelgroep en daar houden onze ontwerpers rekening mee.

Nieuwe templates voor Sitebuilder

Je vindt daarom geen overdreven stockfotos die niet aansluiten bij de doelgroep. Jij als klant moet jezelf herkennen in een thema want dat start gewoon het fijnst.

Als de eerste stappen van je nieuwe website al zijn voorbereid, kun je veel makkelijker aan de slag. Reserveer een avond met de sitebuilder en je zult zien dat er snel een prachtige site staat.

Ervaar de nieuwe sitebuilder zelf

Ik begrijp dat je nu graag zelf aan de slag wil. Ga daarom naar je Control Panel en start de one-page versie (beta) of ervaar de sitebuilder via de demo

logo
Over: Patrick

Patrick is altijd op zoek naar mooie technische oplossingen. Zo maakt hij ingewikkelde processen gemakkelijker voor onze klanten. Fotografie is helemaal zijn ding, dus ook voor vragen over objectieven en flitsers kun je bij hem terecht.